Kahramanmaraş'ta Metal Üzerine faaliyet gösteren bir firmanın sahte nakliyeciler tarafından 350 bin TL’lik malzemesinin dolandırılması olayı polis tarafından aydınlatıldı.

Kahramanmaraş'tan Şanlıurfa'ya kadar dolandırıcıların izini süren Asayiş polisi, Şanlıurfa'da 7 adrese sabah saatlerinde operasyon yaptı. Olayla ilgili 6 şüpheli yakalanırken, 3'ü gözaltına alınıp Kahramanmaraş'a getirildi. 350 bin TL değerinde malzeme Şanlıurfa'da bir depoda bulundu.

Olay, Kahramanmaraş'ta meydana geldi. Metal Ürünleri ticareti yapan bir firmaya nakliye amaçlı gelen kişiler, 350 bin TL değerinde 1693 takım mutfak tencere setlerini Gaziantep'te bir başka işyerine götürmek üzere Tıra yükledi. 51 plakalı Tır, aldığı malzemeleri hedef adrese götürmedi.

İşyeri sahipleri polise müracaat etti.

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Ekipleri harekete geçti. Şüphelilerin sahte kimlik ile nakliye sözleşmesi yaptığı, Tır'ın da plakasının sahte olduğu tespit edildi.

Polis ekipleri Güzergah üzerinde yaptığı detaylı Kamera araştırmasında o istikamete devam eden üzerine farklı bir plaka takılı Tır'ı fark etti. Her iki tır göğsünde aynı sayıda bardak olması detayıyla yoğunlaşan polis, aracın gerçek plakasının 63 plaka olduğunu saptadı. Aynı zamanda suça karışan Tır ile aynı şekilde seyreden 63 plakalı bir otomobil de tespit edildi.

Kahramanmaraş Polisi Şanlıurfa'ya hareket ederek, Şanlıurfa polisi ile birlikte 7 adrese eş zamanlı operasyon yaptı. Operasyonda şahıslara ait otomobilde sahte ve gerçek plaka ele geçirildi. Yakalanan 6 şüpheliden 3'ü gözaltına alındı. 350 bin TL değerinde dolandırılan malzeme ve Tır bir depoda bulundu.

Gözaltına alınan Şüpheliler İsmail T. (31),Davut T.(32) ve Hasan Y.(27) Kahramanmaraş'a getirilerek, işlemleri sonrası Adliyeye sevk edildi.