Olay günü; 

Hırsızlık Büro Amirliginde çalışıp görev istirahatli olan Taner Tatar  isimli uzman polis kendi sivil aracı ile seyir halinde iken 4 şüpheli bayanı farketmiş, bir yandan kendi aracı ile takibe başlayan polis, bir yandan da polis ekiplerini arayarak şüphelilerin yakalanmasıni sağlamıştı. Binevler Turgut Özal bulvarından Otobüse binerek uzaklaşan bayanlar, polis ekiplerinin yolları kesmesi ile gaziosmanpaşa bulvari üzerinde durduruldu.

07.02.2018 günü saat 16.30'da Trafik ve Asayiş Ekipleri tarafından durdurulan araçta 4 şüpheli bayan yakalandı. 
Hırsızlık Büro Amirliği'ne bağlı sivil Devriye ekiplerince plastik kart ve benzeri cisimlerle kapı dili düşürme yöntemi ile hırsızlık olaylarını gerçekleştiren hırsızlık suçunu meslek haline getirmiş şahıslara yönelik sürekli uygulamalar kapsamında, otobüse binerek ilimizden çıkmaya çalışan şüpheli bayanlar  Gaziosmanpaşa Caddesi üzerinde otobüste yakalandı.
Otobüs içerisine polisin baskın yaptığını fark eden şüpheliler, yanlarında bulunan ziynet eşyası dolu poşeti olayla hic ilgisi olmayan yolcu muhsin.t.'nin (üniversite öğrencisi) montunun cebine koymaya çalıştı. Mont fermuarı kapalı olduğu için şahsın cebine ziynet eşyalarını koymayan şüpheliler, bu kez de içerisinde altın dolu çanta ve poşeti arac arka koltuğuna firlatarak polisten kurulmaya çalıştı. Ancak polisler her hareketi takip ederek olaya suçüstü el koydu. 

Hepsi suç makinesi çıktı 

Şüpheliler 45 yaşındaki  Ülkiye 'nin 10 adet hırsızlıktan sabıkası, 27 yaşındaki Meral Ç'nin  3 adet hırsızlıktan sabıkası, 38 yaşındaki Kiraz G'nin  14 adet hırsızlıktan sabıkası ve 20 yaşındaki Nuran Y'nin  3 adet hırsızlıktan sabıkasi ve hırsızlık suçundan arandığı tespit edildi ve şüpheliler otobüs icerisinde yakalandı.

Plastik aparat ve Altınlar ele geçirildi 

 Çanta ve poşet  içerisinde yapılan aramada  2 tüm altın,  1 yarım,  8 çeyrek,  1 yüzük,  1 saat ve 100 dolar,  10 dolar para ve kapı açmada kullanılan mavi renkli plastik aparat ele geçirildi. 

Ziynet eşyaları üzerinde isilimler takip edilerek hırsızlık olan adres tespit edildi  

Polis ekipleri ziynet eşyaları üzerinde yazılı isimleri takip ederek hırsızlık olan adresi tespit ederek altınları sahibine teslim etti. Şüpheliler mahkemeye sevk edildi.

İki Başarılı Polise Teşekkür belgesi ve hediye verildi 

Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Doğan İnci,  izinli gününde sivil araci ile hırsızların peşine düşen Hırsızlık Büro Amirliginde görevli polis memuru Taner Tatar ve Asayiş Şube Müdürlüğünde görevli Polis Memuru Kübra Arslan'a makamına davet ederek Teşekkür belgesi takdim ederek hediye verdi. İnci, başarılı personele üstün gayretleri ile hırsızları yakaladıkları için teşekkür etti