Sınıfları gezen Okatan ve Yılmaz, öğrenciler sohbet etti. 1. sınıf öğrencisi Elif Reyyan Evcek, sınıfa gelenleri karşılarken okuyacağı metni heyecandan unutunca ağlayıp sırasına gitti. Bu sırada Okatan, öğrenciyle sohbet edip teskin etti. Daha sonra öğrenci ezberlediği metni sorunsuz okudu. Sınıftakiler alkışladı.
Elif Reyyan Evcek, "Anneme söz vermiştim ama heyecanlandım okuyamadım. Sonra okudum. Bekle beni tatil geliyorum." diyerek duygularını dile getirdi.

Başka bir sınıfta öğrencilere "Ne yapacaksınız tatil?" diye soran Okatan'a öğrenciler, sıcaklardan sıkıldıklarını aileleriyle havuza ve denize gideceklerini belirtti.

Daha sonra Okatan ve beraberindekiler öğrencilerin karnelerini verdi.

Kaymakam Okatan, gazetecilere yaptığı açıklamada, karnenin sadece bir nottan ibaret olmadığını bir teşvik unsuru olarak gördüklerini söyledi.

Eğitimin sevdirilmesi gerektiğine dikkat çeken Okatan, "Eğitim çocukların diline uygun bir tarzda yapmalıyız. Çocuklarımız da buna müsait çok güzel bir enerji aldık. Okumayı, araştırmayı hiçbir zaman bırakmadan devam edeceğiz. Yaz tatilinin çocuklarımız için güzel geçmesini diliyorum."
İl Milli Eğitim Müdürü Yılmaz da 288 bin öğrencinin 14 bin 500 öğretmenle karnelerini verdiklerini belirtti.

Bugün sevinç ve hüznü bir arada yaşadıklarını ifade eden Yılmaz, "Sevinç, başarılı bir yılı tamamlamış olduk. Öğrencilerimizden de ayrı olmanın kısmi hüznünü yaşıyoruz. Bu karne hepimizin. Karnedeki başarılı notları hepimizin eksik ve kırıklar varsa da bunlar bizim ihmallerimiz sonucudur. Velilerimizden çocuklarını kimseyle kıyaslamamalarını istirham ediyorum."

Trafik ekipleri de sınıflarda "Dikkat Sizden Notlar Bizden" trafik güvenliği uygulaması hakkında çocukları bilgilendirerek "Sürücü Seyahat Karnesi" dağıttı.