Kahramanmaraş'ta FETÖ/PDY davası

Kahramanmaraş'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik davada, firari eski savcı Mehmet Yüzgeç'in eşi Özlem Yüzgeç'in "ByLock" kullandığı gerekçesiyle yargılanmasına devam edildi.   

3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanık Özlem Yüzgeç ile avukatı katıldı.

Dosyaya eklenmek üzere mahkemeye gönderilen bazı belgelerin okunmasının ardından sanık Yüzgeç savunma yaptı.

Yüzgeç, terör örgütünün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullanmadığı öne sürerek, "ByLock programını eşim kullandı. Benim bu örgütle hiçbir bağlantım yok. Ben örgütün kullandığı başka programları da cep telefonuma indirmedim." diye konuştu.

Mahkeme heyeti duruşmayı erteledi.

Kahramanmaraş'ta FETÖ/PDY davası

Kahramanmaraş'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin soruşturma kapsamında aranırken polise teslim olan iş adamının yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü.

3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya yurt dışından gelip Adana'da polise teslim olan tutuklu sanık Bekir Sıdkı K. ile avukatı katıldı.

Etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak isteyen sanık, örgütle 1990 yılında tanıştığını söyledi.

Örgütün sohbet toplantılarına katıldığını belirten sanık Bekir Sıdkı K, "Yurt dışında insanlara yardımlar yapıldığını ve öğrencilere burs verdiklerini belirterek bizlerden himmet istemeye başladılar. Ben ilk yıl 500 dolar himmet verdim. Daha sonraki himmet toplantılarında 80 veya 100 kişi oluyordu. Ben yine himmet vermeye devam ettim." diye konuştu.

Sanık Bekir Sıdkı K, kapatılan Kahramanmaraş Lider İşadamları Derneğinde başkanlık ve yönetim kurulu üyeliği yaptığını kaydederek, "Derneğin FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in talimatıyla kurulduğunu sonradan öğrendim. Örgütün yurt dışı gezilerine de katıldım. En çok umre gezisi düzenlerlerdi. Bunların dışında ABD'ye de geziler düzenleniyordu. Ben 3 kez Pensilvanya'ya gittim ve sohbete katıldım." beyanında bulundu.

Mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Kahramanmaraş'ta FETÖ/PDY davası

Kahramanmaraş'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin görülen iki davada yargılanan 5 sanık, 6 yıl 3 ay ile 7 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezasına çarptırıldı.

Kahramanmaraş 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Türkmen Akdağ, Ramazan Sarısakal, Murat Alagöz ve Levent Sönmez ile avukatları katıldı.

Dosyaya eklenmek üzere mahkemeye gönderilen bazı belgelerin okunmasının ardından sanıkların savunmaları alındı.

Sanıklardan Alagöz, örgüt üyesi olmadığını ileri sürerek, "Futbol oynamayı sevdiğim için örgütün öğrenci evine gidip geldim, bana iftira atıyorlar." dedi.

Sönmez, öğretmenlik dışında hiçbir iş yapmadığını savunarak, "Vatan hainliği yapmadım. Bu terör örgütünün Allah belasını versin. Örgütle hiçbir bağlantım yok. Beraatimi talep ediyorum." diye konuştu.

Sanıklar Sarıkasal ve Akdağ da isnat edilen suçlamaları kabul etmediklerini belirterek, beraat talebinde bulundu.

Cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasında, sanıklar Sarısakal ve Sönmez'in örgütün gizli haberleşme sistemi ByLock kullandığını, Akdağ'ın örgütün talimatıyla Bank Asya'ya para yatırdığını belirtti. Savcı ayrıca, 3 sanığın örgütle bağlantılı kurumlarda öğretmenlik yaptığını, Alagöz'ün örgütte "bölge lise sorumlusu" olduğunu gerekçe göstererek, sanıkların cezalandırılması yönünde görüş bildirdi.

Mahkeme heyeti, sanıklar Sarısakal, Alagöz ve Sönmez'e 7 yıl 6 ay, sanık Akdağ'a ise 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

Heyet, Akdağ'ın tahliyesine karar verirken, diğer 3 sanığın tutukluluk halinin devamına hükmetti.

Kahramanmaraş 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen bir başka duruşmaya, eski öğretmen Mehmet İlya tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS aracılığıyla katıldı.

Sanık İlya, hakkındaki suçlamları kabul etmeyerek, ByLock programı kullanmadığını iddia etti.

Cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasında, sanık İlya'nın ByLock programı kullandığını ve örgüte bağlı eğitim kurumlarında öğretmenlik yaptığını belirterek, cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, İlya'ya 6 yıl 8 ay hapis cezası verdi.

Kahramanmaraş'ta FETÖ/PDY davası

Kahramanmaraş'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yargılanan 23 eski emniyet mensubundan 17'si 2 yıl 1 ay ile 8 yıl 9 ay arasında değişen hapis cezasına çarptırılırken, 6 sanık hakkında ise beraat kararı verildi.

Kahramanmaraş 2'nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya 8'i tutuklu, 15'i tutuksuz 23 sanık ile avukatları katıldı.

Dosyaya eklenmek üzere mahkemeye gönderilen bazı belgelerin okunmasının ardından sanıkların savunmaları alındı.

Tutuklu sanıklardan Mikail Arslan terörist olmadığını belirterek, "Vatan haini değilim. Doğu illerinde çok ağır şartlarda görev yaptık. Ben ülkemi ve vatanımı seviyorum. Hiçbir terör örgütüyle bağlantım ve üyeliğim yoktur. Beraatımı talep ediyorum." diye konuştu.

Tutuklu sanık Mehmet Işık ise örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullanmadığını ve terörist olmadığını ifade ederek, beraatını talep etti.

Tutuklu sanıklardan Fırat Güneş de ByLock programını kullanmadığını anlattı.

Diğer sanıklar da haklarındaki suçlamaları kabul etmediklerini kaydederek, beraat talebinde bulundu.

Cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasında, Fırat Güneş, Medeni Altındağ, Mevlüt Gökdoğan, Mikail Arslan, Oğuz Özbay, Osman Bilgin, Özkan Özdemir ve Tufan Kara'nın ByLock programını kullandığını, sanıklardan 13'ünün de FETÖ ile bağlantılarının bulunduğunun tespit edildiğini belirtti.

Sanıkların bu tespitler göz önünde bulundurularak cezalandırılmalarını isteyen cumhuriyet savcısı, 2 kişinin ise beraatına karar verilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanıklar Mehmet Altınoğlu ve Güner Oktar'ın 2 yıl 1'er ay, Soner Akcan ve Ümit Nedim Avşar'ın 3 yıl 9'ar ay, Azim Oktar, Döne Engizek Özdemir, Erdal Yirik, Medeni Altındağ, Mehmet Işık, Mevlüt Gökdoğan, Mikail Arslan, Muhittin Şimşek, Oğuz Özbay, Osman Bilgin ve Özkan Özdemir'in 7 yıl 6'şar ay, Fırat Güneş ve Tufan Kara'nın ise 8 yıl 9'ar ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Heyet, 6 sanığın da beraatını kararlaştırdı.