Kahramanmaraş Valiliği’nden uyarı geldi.

Gelen uyarıda yala sezonunun sona ermesiyle yayla evleri ve mecralardan ayrılan vatandaşların, evlerinde erzak bırakmamalarını istendi.

Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı’ndan il valiliklerine yaklaşan kış mevsimi öncesi terörle mücadelede etkin çalışma esasına dayalı olarak bazı tedbirlerin alınması istendi.

Bu gerekçe ile Kahramanmaraş Valiliği’ de bir dizi önlemler alarak bu önlemlere ilişkin kamuoyuna bilgilendirme yaptı.

Yapılan bilgilendirmede aşağıdaki ifadelere yer verildi;

Türkiye Cumhuriyeti’nin toprak bütünlüğünü, milli güvenliğini ve kamu düzenini tehdit eden, vatandaşlarımızın temel hak ve hürriyetlerini yok etmeye yönelik eylem ve saldırılarda bulunan terör örgütleriyle topyekûn mücadele kararlılıkla sürdürülmektedir.

Son dönemlerde ciddi lojistik sıkıntısı yaşayan terör örgütünün yayla ve meralardan dönüş mevsiminin başlamasıyla birlikte erzak ve yaşam malzemesi ihtiyacını bu bölgelerde bırakılan malzemelerden karşılayabileceği yönünde istihbar i bilgiler Bakanlığımıza iletilmiştir.

Terör örgütü mensuplarının erzak ve yaşam malzemesi teminini önlemek amacıyla seferberlik anlayışı içerisinde ilgi yazımızda belirtilen usul ve esaslar da dikkate alınarak; Vatandaşlarımızın yaylalardan dönüşlerinin başlamasıyla birlikte artan yaşam malzemelerinin terör örgütü mensuplarınca kullanılabileceği düşünülerek yaylalarda bırakılmaması istendi.