Kahramanmaraş’a İngiliz gelin. Elbistanlı Mustafa Çocuk ile İngiliz Lisa Storer Elbistan’da kıyılan resmi nikah ile dünya evine girdi.

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinden beş yıl önce çalışmak için İngiltere’ye giden 31 yaşındaki Mustafa Çocuk ile İngiliz Lisa Storer evlilik kararı aldı.

İngiltere’de bir restoranda çalışan Mustafa Çocuk, bir arkadaşı vasıtası ile tanıştığı Lisa’ya duygularını açtı. Kabul gören teklifin ardından uzunca bir süre arkadaşlık ettiler.

31 yaşındaki Mustafa Çocuk ve 37 yaşındaki Storer, geçirdikleri uyum sürecinin ardından birlikte Türkiye’ye geldiler.

Elbistan Belediyesi Evlendirme Müdürlüğü’ne müracaat edip resmi nikah kıyılmasını istediler. Verilen randevu tarihinde yakınları ile birlikte geldikleri salonda nikah masasına oturan çift, evet diyerek dünya evine girdiler.

Nikah memurunun soruları tercüman aracılığı ile çevrildi, gelin İngilizce evet dedi. Tercümanın yönlendirmesiyle de Türk usulüne göre davranıp damadın ayağına bastı.

Evlenme cüzdanı İngiliz geline takdim edildi. Mustafa ve Lisa evlilik kararını resmileştiren cüzdanı birlikte tutup objektiflere mutluluk pozuverdi.