Afşin'in Alemdar mahallesinde Fatih Kılıç adlı vatandaş pantolununda boyutları küçük olmasına rağmen çok zehirli olduğu belirtilen uğur böceği örümceğini görüntüledi. Zehirli örümcek türleri arasında yer alan canlının görünümü şaşkınlık yarattı.

Görüntülenen uğur böceği örümceğinin dünyada zehirli örümcek türleri arasında yer aldığını belirtildi.

Kılıç "İlk gördüğümde ben uğur böceği zannettim. Detaylı inceleyince örümceğe benzediğini gördüm. Sonra kısa bir araştırma yaparak, bunun Esus Cinnaberinus türünden olduğunu, vatandaşlar arasında uğur böceği örümceği olarak tanındığını öğrendim. Daha sonra bıraktım örümcek yoluna devam etti. İlk defa böyle bir örümcekle karşılaştım" dedi.

YIRTICI VE SALDIRGAN

Uğur böceği örümceği Türkiye'de genellikle Güneydoğu, Doğu Anadolu, Akdeniz ve İç Anadolu bölgelerinde yaşıyor. Üzerinde uğur böceği desenleri bulunduğu için halk arasında uğur böceği örümceği olarak adlandırılan canlı dünyada tehlikeli olarak kabul edilen türler arasında yer alıyor.

Uğur böceği örümcekleri böceklerle beslenirken, genelde yırtıcı ve saldırgan özellikleriyle tanınıyor. Kendilerine düşman olarak gördükleri küçük canlılar ile besleniyor.

Muhabir: Ali Öztürk