Okullarda 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılının Başlamasıyla Birlikte Çocukların Okula Gitmek İçin Evden Ayrıldığı Zamandan Başlayarak Yeniden Evlerine Dönünceye Kadar Geçen Sürede Güvenli Bir Eğitim Alabilmelerini Sağlamak Amacıyla Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü Tarafından Farklı Birimlerden Polisler İlk Ders Zili Öncesi Sahaya Çıktı.

Polis Ekipleri, Okulların Açılmasıyla Birlikte Trafikte Yerini Alan Okul Servislerini Ve Okul Çevresini Denetledi.

Çocukların Her Türlü Zararlı Faktörlerden Uzak Tutulması, Güvenli Bir Eğitim Öğretim Sürdürmelerinin Sağlaması Amacıyla Birçok Noktada Denetimler Yapıldı.

Okul Çevrelerinde Bulunan Umuma Açık Yerler, Park Ve Bahçelerde, İnşaat Ve Metruk Binalarda Ve Okul Öğrenci Servisleri Denetiminde, Şüpheli Şahıslar Ve Araçlar Üzerinde Yapılan Okul Çevresi Denetim Uygulamasında Değişik Suçlardan Aranan 7 Şahıs Yakalandı.

Okul Çevresi Denetim Uygulamasında; Kahramanmaraş İl Genelinde 94 Polis Ekibinin Ve 365 Personelin Katılımıyla Velilere Ve Öğrencilere Okul Çevrelerine Yaşayabilecekleri Olası Tehlikelere Karşı Neler Yapmalarını Gerektiği Anlatıldı.

Denetim Uygulamasında Okul Çevrelerinde Öğrenci Olmayan Ve Şüpheli Görülen 985 Şahıs Sorgulanırken, 201 Araç Kontrol Edildi. Şüpheli Görülen 3 Araca Değişik İhlallerden 324 TL Ceza Tatbik Edildi. 1 Araç Trafikten Men Edildi.

143 Okul Ve Çevresi Kontrol Edilirken, 65 Okul Servisi Denetlendi.

181 Umuma Açık Yer-Park, Bahçe Kontrol Edildi.

Değişik Suçlardan Aranan 7 Şahıs Yakalandı. 4 Şahsa Çevreyi Rahatsız Etmekten İdari Para Cezası Yazıldı. Kaba Üst Aramasında İki Şahıs Üzerinden Kesici Alet Ele Geçirildi Ve Men Edildi.

Öğrencilerin Okul Giriş Ve Çıkış Saatlerinde Şüpheli Görülen Ve Tehlike Oluşturabilecek 55 Kişiye Polis Ekipleri Tarafından Müdahale Edildi.

Huzur Uygulaması Kapsamında Toplum Destekli Şube Müdürlüğü Ekipleri De Velileri, Öğrencileri Ve Çevre Esnafı Broşür Dağıtarak Bilgilendirdi.

Gün Boyunca Okulların Giriş Saatlerinde Polis Ekipleri Okul Önlerinde Görev Yaptı.

Emniyet Yetkilileri, Uygulamaların Okul Giriş Ve Çıkış Saatlerine Göre Eğitim Süresince Devam Edileceğini Belirtti.

Muhabir: Sibel Gürle