Tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi için çalışma başlatan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi arı ve hayvancılığın yoğun olduğu Afşin, Elbistan, Göksun, Ekinözü ve Nurhak ilçelerindeki yaylalara ulaşım sağlanan patika yolları otomobille gidilebilecek hale getiriliyor.

Başlatılan proje kapsamında, büyükşehir belediyesi ekiplerince bölgedeki arıcılık ve hayvancılık yapılan yaylalara ulaşım sağlana bilinmesi için hayvanların dahi zor ilerlediği zorlu coğrafyaya yol yapılıyor.

Elbistan ilçesi kırsalındaki çalışmaları inceleyen Büyükşehir Belediyesi Kuzey İlçeler Daire Başkanı Halis Yiğitoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün bölgedeki tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi için hazırladığı proje kapsamında yaylalara ulaşımın sağlandığı patikaların yol haline getirildiğini söyledi.

Yiğitoğlu yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Elbistan ilçemizin karahasanuşağı mahallesine bağlı Tahtalı yaylasındayız buradaki yayla yolumuz 9 kilometre mevcut yayla yolunu iyileştirme çalışmasını yapıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör’ün talimatlarıyla bölgedeki hayvancılığı daha ileri noktalara taşımak amacıyla bölgemizdeki 40 yayla yollarını iyileştirmeyi planladık. Tahtalı yaylasını 7 mahallemiz ortak kullanmakta diğer mahallelerimizde rahat bir şekilde ulaşım sağlayabilmeleri için diğer mahallelerden yol açma çalışması başlattık. Mevcut yaylanın çok daha verimli bir şekilde kullanılması ve yöre insanımızın hayvancılığa yönelmesini sağlayacağız.” Dedi.

Elbistan ilçesi kırsal Karasanuşağı Mahallesi Muhtarı Mahmut Aktaş: “Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör’e teşekkür ediyorum teşviklerinden dolayı, yayla yollarımızı birleştiriyor. Yurt içi ve yurt dışındaki Vatandaşlarımızı da hayvancılığa biz teşvik edeceğiz.