Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri apartların yoğun olduğu bölgelerde sıkı bir takip gerçekleştirdi.
Fuhuş yapıldığı tespit edilen çok sayıda adrese baskın yapan polis ekipleri, 22 kişiyi 9 ayrı adreste yakaladı. 


Son haftalarda birbirinden ayrı gerçekleştirilen takiplerde, fuhşa aracılık ve yer temin eden isimler mercek altına alındı. 
Siber suçlarla mücadele şubesinin de sosyal medyayı aralıksız takip ederek sahte hesap sahiplerini deşifre ettiği, fuhşa aracılık eden kişileri bu yolla tespit ettiği öğrenildi. İsmetpaşa, Egemenlik, Bahçelievler, Yenişehir ve Mehmet Akif mahallelerinde bulunan 9 ayrı apart daireye baskınlar gerçekleştirildi.


Bu kapsamda 22 şahsa 53.550.TL idari para cezası yazıldı. Şahıslardan 5'ine fuhuşa teşvik, aracılık etmek ve yer temin etmekten adli işlem başlatıldı. Ayrıca yakalanan kişiler bulaşıcı hastalık testinden geçirildi. Emniyet Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, fuhuşla mücadele kapsamında sivil ekiplerin takiplerinin devam ettiği, günübirlik kiralık evlerinin ve apartların denetimlerinin sıkı bir şekilde sürdüğü, bu tür yerlerde yasalara aykırı faaliyetlere  asla müsade edilmeyeceği öğrenildi.


Denetimler aralıksız devam edecektir.amacı dısında kullanılan apart ve günübirlik evler, mühürlenerek faaliyetlerine izin verilmeyecektir.sahiplerine de adli ve idari işlemler yapılmaya devam edecektir.