Emniyet Genel Müdürlüğü'nün "Trafik Kazalarını Önleme Planı" çerçevesinde Kahramanmaraş’ta da denetimler devam ediyor.

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri, kent genelinde yol uygulama noktalarında Daha önce trafik uygulamalarından farklı olarak bu kez drone da kullanarak drone ile trafik denetim gerçekleştirdi.

İl emniyet müdür yardımcısı Mehmet Çeribaş Aksu Tv 4,5g canlı bağlantıyla trafikte drone denetimini anlattı.

İnsansız Hava Araçları Büro Amirliği ekipleriyle şehrin birçok noktasında trafik uygulamasının başladığını söyleyen İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Çeribaş denetimlerle ilgili şunları kaydetti.

‘’emniyet genel müdürlüğümüzün talimatları doğrultusunda 5-26 Ekim arası her gün 4 saat boyunca drone ile denetimlerimiz devam ediyor. Drone ile denetimin yapılması için de hava şartlarının uygun olması gerekiyor. Drone ile denetimlerde emniyet kemeri takmama, kırmızı ışık ihlali, cep telefonu ile konuşma, şerit değiştirme, hatalı sollama gibi kural ihlali yapan sürücüler tespit edilerek gerekli cezai işlemler uygulanıyor. Aynı zamanda hangi kuralı ihlal ettiği konusunda polis ekiplerince bilgilendirme yapılıyor.

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü trafik ekiplerince yürütülen denetimlerde trafik kuralını ihlal eden sürücüler drone ile tespit edildi. Bu sürücülere gerekli cezalar kesildiğini ifade eden çeribaş, denetimlerin devam edeceği belirtti.

‘’Denetimlerimiz 26 Ekim’e kadar devam edecek. Sürücülerimizden isteğimiz hem kendi can güvenliği hem de taşıdıkları yolcuların can güvenliği için lütfen kurallara uysunlar.’’

Muhabir: Sibel Gürle