Kahramanmaraş’ta polis ekiplerince yapılan ‘Türkiye Güven Huzur’ uygulaması kapsamında, haklarında çeşitli suçlardan yakalama kararı bulunan 6 şüpheli gözaltına alındı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş̧ Dairesi Başkanlığı koordinesinde, ‘Türkiye Güven Huzur’ Uygulaması kapsamında 27 Ekim 2018 günü Kahramanmaraş’ta huzur operasyonu yapıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı asayiş, terör, narkotik, KOM ve trafik ekipleri, kentin farklı noktalarında uygulama, kontrol ve denetimlerde bulundu.

‘Türkiye Güven Huzur’ uygulamasında polis ekipleri üst araması ve GBT sorgulaması yaptı.

Park ve bahçeler, internet ve oyun salonlarında, halkın yoğun olarak bulunduğu cadde ve bulvarlar ile alışveriş merkezlerinde, eğlence yerleri, kahvehane ve kafeler ile Atatürk ve Demokrasi Meydanları ve çevresinde umuma açık yerlerde yayalara yönelik risk analizi yapabilen, suçlu profilini tanıyan seçici personelin bulunduğu 5’er kişilik ekipler tarafından gerçekleştiren uygulamada, 4 bin 449 şahsın üst araması ve kimlik sorgulaması yapılırken, 307 araç, 405 umuma açık yer kontrol edildi.

10 araca değişik ihlallerden 2 bin 862 TL ceza tatbik edildi. 3 araç trafikten men edildi.

Kahramanmaraş İl Genelinde 129 polis ekibi ve 761 personelin katılımıyla yapılan huzur operasyonunda 5 kişiye çeşitli kabahatler kanunundan 496 TL idari para cezası kesildi. 1 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

Uygulamada, GBT sorgulamasında haklarında çeşitli suçlardan yakalama kararı bulunan 6 şüpheli polis tarafından gözaltına alındı.

Muhabir: Sibel Gürle