İçişleri Bakanlığının Talimatı İle Trafik Güvenliğine Yönelik Planlanan 100 Günlük Eylem Planı Kahramanmaraş’ta Uygulanmaya Başlandı.

Trafik Güvenliğine Yönelik 100 Günlük Eylem Planı Hayata Geçirildi.

Buna Göre, Trafik Güvenliğinde 2023 Hedefleri Doğrultusunda; Farkındalığın Artırılması Ve Alınan Tedbirlerle Yaralamalı Ve Ölümlü Trafik Kazalarının Geçtiğimiz Yılın Aynı Dönemine Göre %2 Oranında Azaltılması Hedefleniyor.

Eylem Planı Kapsamında; Türkiye Genelinde Ve Kahramanmaraş’ta Meydana Gelen Trafik Kazalarında Yaralanma Ve Ölüm Olaylarının En Aza İndirilmesi Amacıyla Kahramanmaraş İl Genelinde 20 Noktada Bulunan Plaka Tanıma Sistemi (PTS), 76 Noktada Kent Güvenliği Yönetim Sistemi (KGYS) Kameralarında Ve Trafik Uygulama Noktalarında Denetimler Arttırılarak, Emniyet Kemeri Kullanmayan Sürücü Ve Yolculara 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanununca İdari Para Cezası Karar Tutanakları Düzenlenecek.

Araç Ve Yaya Trafiğinin Yoğun Olduğu Kavşak Ve Caddelerde Sürücülerin, Trafik Güvenliğini Olumsuz Etkileyecek, Trafik Kazalarına Neden Olabilecek Hataları MOBESE Kameraları Tarafından Tespit Ediliyor.

Trafik Tescil Ve Denetleme Şube Müdürlüğü’nde Görevli Komiser Yardımcısı Ferdi Özpolat Yapılan Trafik Denetimlerini Şöyle Anlattı:

‘’Tüm Türkiye Genelinde İçişleri Bakanlığımızın Talimatıyla Ölümlü Ve Yaralamalı Kazaların %2 Oranında Azaltmaya Yönelik Hedefler Belirlendi. Bunun İçin De Denetimlerin Ölümlü Ve Yaralamalı Trafik Kazalarında Büyük Bir Orana Sahip Olan Hız Ve Emniyet Kemeri Konusunda Denetimlerimizi Arttırdık. Plaka Tanıma Sistemi, Kent Güvenliği Yönetim Sistemi Ve Uygulama Noktalarımızla Denetimlerimizi Bu Konuda Sıklaştırdık. Seyahat Halindeyken Cep Telefonu Kullanmakta Kazaların Başlıca Nedenleri Arasında ve Yapılan Araştırmalara Göre, Çok Büyük Dikkat Dağınıklığına Sebep Olan Cep Telefonuyla Konuşmak, Alkollü Araç Kullanmayla Eş Değer Orana Sahip.

Kahramanmaraş Trafik Tescil Ve Denetleme Şube Müdür Vekili Uğur Mersinli, Sürücülerin Güvenli Bir Şekilde Seyahat Etmelerini Sağlamak İçin Emniyet Kemerinin Önemine Vurgu Yaparak 100 Günlük Eylem Planını Aksu Haber’e Anlattı.

‘’İçişleri Bakanlığımızın Talimatlarıyla Başlatılan 100 Günlük Eylemde Trafik Kazalarını Geçen Yıla Oranla Bu Sene Aynı Dönemde %2 Oranında Azaltmak Hedefimiz. Sürücülerimizdeki Emniyet Kemeri Kullanımını Yaygınlaştırmak İçin 100 Günlük Bir Eylem Planı Başlatıldı. Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) Ve (PTS)Plaka Tanıma Sistemi’ndeki Görüntülerle Trafik Polisi Arkadaşlarımız Bizzat Görev Alarak Haber Merkezimizde Günlük Ve Saatlik Olarak Kontrollerini Yapıyor Ve Hatalı Sürücülere Gerekli Cezai İşlemleri Uyguluyor. Sürücülerimizin Seyahat Halindeyken Emniyet Kemeri Takmadıkları Kamera Görüntülerinden Net Bir Şekilde Belli Oluyor. Trafik Polislerimizin Sürücülere Uygulamış Olduğu Ceza İse Adresine Bir Hafta İçerisinde Tebliğ Ediliyor.‘’

Muhabir: Sibel Gürle