Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ekipleri tarafından yapılan araştırma neticesinde hamile anne ve 5 yaşındaki kızına çarpıp ölümlerine neden olan sürücü tespit edilerek yakalandı. Polis olayı araştırmak için mobese kameralarını, plaka tanıma sistemi kayıtlarını ve çevre işyerlerine ait kameraları tek tek inceledi. Aracın önce marka ve model aralığını tespit eden polis, çok sayıda araç inceleyerek hasarlı aracı buldu.

Olay; 13.05.2018 günü saat:21.30 sıralarında Şazibey Mahallesi Azerbaycan Bulvarında  meydana geldi. Ev hanımı 32 yaşındaki Lütfiye Kanadıkırık ve kızı 5 yaşındaki Hatice Sinem'e gri plakası alınamayan bir araç çarparak kaçtı. Anne kız kaldırıldıkları hastanelerde tüm müdahalelere rağmen  hayatını  kaybetti. Bir okulda memur olarak çalışan eşi ise sağ kurtuldu. Hamile olan annesinin ölüm sonrası 5 aylık  bebeği de hastanede dünyaya geldi, ancak yoğun bakımda olduğu belirtildi.

Olayla ilgili polis ekipleri geniş kapsamlı yaptığı  çalışmada çevrede mobese ve işyerlerine ait  kamera araştırdı. Elde edilen bir fuluğ bir görüntü üzerine teklolojik yöntemler ile netleştirme yapıldı. Netleştirme çalışması sonrası sonu "77' ile biten tüm plakalar taranarak,  kamera görüntüsündeki beyaz direksiyonlu araç olduğu tahmin edilen 26 EV 677 plakalı honda marka araç üzerinde yogunlaşıldı. Araç üzerine yoğunlaşan ekipler aldığı istihbari bilgiler ile de hareket ederek operasyon yaptı. Fatih Mahallesinde bir adrese operasyon yapan Polis, 22 yaşındaki fabrika işçisi, bekar oldugu öğrenilen Selçuk Gazi Kayan'ı yakladı.

Benzer araçları polisin araştırdığını öğrenen Şahıs evinin önüne geçmiş tarihte kaza yaptığı hasarlı bir başka araç koyarak, polisi yanıltmaya çalıştı. Başka yerde ve doğan marka bir araç ile kaza yaptığını söyledi. Ancak polisin elindeki bilgi ve kamera kayıtları  şuphelinin bir başka kişiye ait araçla olayı gerçekleştirdiği yönünde olunca gözaltına alındı. Şüpheli yapılan sorgusunda olayı itiraf etti. Olayda kullandığı aracın ise il dışından kendisini ziyarete gelen bir arkadaşına ait  olduğunu, kaza sonrası hasarlı honda marka aracı odun ambarlari civarında izbe bir yere gizlediğini itiraf etti. Olay yerinden korkarak kaçtığını itiraf etti.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ TEŞEKKÜR ETTI
Emniyet Yetkilileri meydana gelen olayın çözümünde yapılan kamera araştırmasında, olayı gòrerek tarif ve tanıklık edilmesinde ve olayın çözümü için 155 ihbar hattını arayarak her türlü desteği esirgemeyen vatandaşlara özellikle tesekkür etti.