Kahramanmaraş’ın Nurhak ilçesinde eğitim gören 1620 öğrenci karnelerine gecikmeli olarak kavuştu.

Önceki hafta etkili olan yoğun kar ve tipi nedeni ile ilçe genelindeki tüm okullara kar tatili verildi. Öğrenciler karnelerini alamadan sömestri tatiline girdi.

Nurhak Kaymakamlığı hava koşullarının düzelmesini fırsat bilerek öğrencilere unutamayacakları bir karne programı hazırladı.

Kaymakamlık ve belediyenin birlikte organize ettiği tören sucuk ekmek ikramıyla festivale döndürüldü.

İlçe merkezinde eğitim gören öğrenciler karne töreni için cumhuriyet meydanına davet edildi. Mangallar yakıldı, sucuklar pişirildi. Karnesini alan öğrenciler sucuk ekmeğini alarak, kar üstünde karne töreninin coşkusuna ortak oldular.

Sıradan bir karne töreni bekleyen öğrenciler yapılan sürpriz karşısındaki şaşkınlıklarını gizleyemediler.

Cihat Koç, 18 0cak cuma günü yapamadıkları karne törenini öğrencilerin unutamayacakları bir ana çevirmek için kar üstünde sucuk ekmekli karne töreni düzenlediklerini söyledi. Koç yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Geçtiğimiz iki haftadır ilçemizde yoğun kar yağışı fırtına ve tipi ile birlikte okullarımızı tatil etmek mecburiyetinde kalmıştık. Haliyle geçtiğimiz cuma günü çocuklarımıza karnelerini de dağıtamadık. Biliyorsunuz karneler çocuklar için öğrencilerimiz için çok önemli. Karne günü heyecanla beklenen, özlemle beklenen bir gün. Çocuklarımızın bu heyecanlarını içlerinde bırakmamak istedik ve böyle bir karar aldık. Dedik ki madem ilçemize kar var, bu karı afetten şenliğe çevirelim. Kar üzerinde öğrencilerimizin hem karnelerini dağıtalım hem de onlara sucuk ekmek ikramı ile hayatlarına bir renk katalım. İstediğimiz gibi de oldu. Öğrencilerimiz hayatları boyunca unutamayacakları güzel bir etkinlik ile karnelerini alarak yarı yıl tatiline girdiler. Coşkumuza ortak olan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.