Türkiye Yazarlar Birliği ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde düzenlenen Kırk Yılın Hikâyesi Sempozyumu, Uluslararası 5. Kahramanmaraş Kitap ve Kültür Fuarı kapsamında TYB Kahramanmaraş Şubesi ev sahipliğinde Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

4 oturumdan oluşan sempozyum’un açılış konuşmasını Türkiye Yazarlar Birliği Kahramanmaraş Şube Başkanı Fazlı Bayram yaptı.

Daha sonra Türkiye Yazarlar Birliği tarafından hazırlanan sine vizyon gösterimi yapıldı.

TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, derneğin Kahramanmaraş şubesince Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde düzenlenen sempozyumun açılışında “Kahramanmaraş büyükşehir belediyemiz 5.düzenlenen uluslararası bir faaliyet yapıyor” dedi.

TYB Şeref Başkanı Mehmet Doğan, son yıllarda en çok güç kazanan edebiyat türünün hikaye olduğunu, bu alanda çok sayıda genç hikayecinin yetiştiğini belirterek sempozyumun başarıyla geçmesini diledi.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Cevdet Kabakcı’nın konuşmasının ardından sempozyumun ilk oturumuna geçildi.

Edebiyat araştırmacıları ve hikayecilerin çeşitli oturumlarda görüşlerini açıklayacağı "Kırk Yılın Hikayesi Sempozyumu", 21 Ekim'de son bulacak.