Kurban Satışları Bayramda da devam ediyor.

Sıkı Pazarlıklar Devam Ederken Kurban Pazarlarında En Çok Dikkat Edilen Konu İse Sahte Para.

Satıcılar Uyarıları Dikkate Alarak Aldıkları Her Parayı Tek Tek İnceliyor.

Kalabalık Pazarlara Giden Dolandırıcılar Sahte Paralarla Alıveriş Yaparak Piyasaya Sahte Para Sürüyor.

Kahramanmaraş’ta Hayvan Satıcıları Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü Ve Asayiş Müdürlüğü Yankesicilik Ve Dolandırıcılık Büro Amirliği Tarafından Sahte Para Konusunda Bilinçlendirildi.

Vatandaşların Bayramı Huzurlu Geçirmeleri İçin Kurban Satıcıları İle Kurbanlık Alan Kişilerin Çeşitli Mağduriyetlere Uğramamaları İçin Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü Ekipleri Ve Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik Ve Dolandırıcılık Büro Amirliği Ekipleri Bilgilendirme Yaptı.

16.08 2018 Günü Saat 14.30 Sıralarında Malik Ejder Mahallesinde Bulunan Hayvan Pazarına Gidilerek Burada Pazar Esnafı Ve Kurbanlık Almak İçin Gelen Vatandaşlara Sahte Para, Tırnakçılık, Dolandırıcılık Ve Hayvan Hırsızlığı Konularında Bilgilendirmeler Yapıldı. Buradaki Pazar Esnafına Ve Vatandaşlara Sahte Para Ve Dolandırıcılık Konularında Uyarı İçerikli Broşürler Dağıtıldı.

KOM Ekipleri de uyardı

Kahramanmaraş Kaçakçılık Ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Ekipleri Hayvan Yetiştiricilerini Sahte Para Konusunda Uyardı.

Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Ekipleri Hayvan Pazarına Giderek, Hayvan Satıcılarını Bu Paraların Ceplerini Girmesini Engellemek İçin Uyarılarda Bulunarak Bilgilendirme Broşürü Dağıttı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Ve Organize Suçlarla Mücadele(Kom) Şube Müdürlüğü Ekipleri Eski Hayvan Pazarı Ve Dulkadiroğlu Hayvan Pazarına Giderek Merkez Ve İlçelerde Kurban Pazarlarında Sahte Para Dolandırıcılığı Olaylarına Karşı Hayvan Sahipleri Ve Vatandaşların Sahte Para Konusunda Neler Yapması Gerektiği Konusunda Farkındalık Oluşturdu.

Pazar Esnafı Kom Ekiplerini Görünce Şaşırdı. Ekipler Tek Tek Pazar Esnafını Gezerek Sahte Para Nasıl Anlaşılır Uygulamalı Olarak Anlattı.

Sahte Paraların Piyasa Sürülme Oranının Kurban Bayramı'nda Daha Da Arttığını Anlatan Ekipler, Sahte İle Gerçek Parayı Ayırt Etme Yönünde Kurban Pazarı Yerlerine Afişler Asıldı.

Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Tedbirleri İle Toplumu Bilgilendirme Ve Bilinçlendirme Çalışmalarının Devam Edeceğini Bildirdi.

Muhabir: Sibel Gürle