Elbistan ilçesinin kırsal Sarıyatak Mahallesi’nde annesinin yavrusunu bırakıp koyun sürüsüne katılmadığı gerekçesi ile sahibi tarafından dağlık alanda ölüme terk edilen eşek yavrusu, belediyenin çöp toplama ekipleri tarafından sahiplenildi.

Elbistan Belediyesi ekiplerinin çöp toplamak için gittiği Sarıyatak Mahallesi’nde sahibinin kucağında görüp birlikte resim çektirdikleri yavrunun dönüş yolunda yokluğunu fark ederek sorması üzerine, sahibi, annesinin yavrusunu bırakıp sürüye katılmadığı için yavruyu dağlık alana bıraktığını söyledi. Yavrunun ölüme terk edildiğini anlayan belediye ekibi, sahibini de yanına alarak terk edildiği yere gidip, yavruyu çöp kamyonuna bırakarak ilçe merkezine getirdi.

İşçilerden birinin köy garajında işletmecilik yapan eşi Tuba Şahin’e teslim edilen yavru eşek, bebek besler gibi bakılmaya başlandı. Biberonla süt içirilerek beslenen yavru eşek, köy garajının sevgilisi oldu. Ölüme terk edildiği için öksüz adı konulan yavru eşeği görenler sevmeden geçmiyor.

Yavru eşeği terk edildiği yerden alarak ölümünü engelleyen belediye işçisi Ümit Yüksel: “Kırsal Sarıyatak Mahallesi’ne çöp almaya gitmiştik. Yavru eşeği gördüğümüzde sahibiyle birlikte fotoğraf çekindik. Dönüş yolunda sahibiyle tekrar karşılaştığımızda yavrunun nerede olduğunu sormam üzerine sahibi sıpayı dağlık alana bıraktığını söyledi. Sen onu ölüme bırakmışsın dedim, o da bana evet ölüme bıraktım. Annesi yavrusunu bırakıp sürüye katılmıyor dedi. Sahibini de alarak terk ettiği yere gittik ve yavru eşeği alıp şehire getirdik. Sahipsiz olduğu için de adını öksüz bıraktık” ifadelerini kullandı.

Eşi ve iş arkadaşının getirdiği yavruyu sahiplenen işletmeci Tuba Şahin, yavruya çocuğu gibi baktığını söyledi.

İşyerinin yanındaki boş dükkânda oluşturdukları alanda beslediklerini belirten Şahin: “ Arkadaşımız bulmuş, söylediğine göre ölüme terk edilmiş. Buraya getirdi sahiplendik, birkaç gündür bakımını yapıyoruz. Ölmesin diye biberon alıp sütle beslemeye başladık. Çocuklarımdan ve torunlarımdan ayırt etmedim. Merhamet, vicdan sahibi insan kötü davranamaz. Çiftlik kuran bir arkadaşımız var, orası hazır hale gelinceye kadar burada bakacağız” ifadelerini kullandı.

Birkaç günlük sıkı bakımın ardından kendine gelen yavru eşek, köy garajlarının maskotu oldu. Masaları dolaşan yavru, vatandaşların sevgilisi oldu.

HABER: ALİ ÖZTÜRK