Sonrasında evden çıkarak otomobiliyle bölgeden ayrılan vatandaş bir anlık dalgınlık sonucu çantayı yine görmedi.

Bu sırada otomobiliyle yoldan geçen ve Elbistan E Tipi  Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda İnfaz Koruma Memuru olarak çalışan  Uğur Yarbi isimli kişi çantayı gördü. Aracından inen ve çantayı alan Yarbi, evine gittikten sonra çantayı açtı ve yaklaşık 200 bin lira değerindeki altınlarla karşılaştı.

Çantada kimlik ve isim bulamayan Yarbi, 155'i arayarak durumu polislere bildirdi. Polis ekipleri  çantanın bulunduğu bölgede araştırma yaparak çantayı kaybeden kişiyi buldu.

Altınlar, ismini açıklamak istemeyen vatandaşa Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından teslim edildi.

Bu olay üzerine 22.05.2020 tarihinde  Elbistan Cumhuriyet Başsavcısı Hayri Ormancı, Cumhuriyet Savcısı Oktay Barman, Cumhuriyet Savcısı Lütfi Sarıkaya, Elbistan E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu 2. Müdürü Ferhan Aktürk, Cezaevi Sorumlu İnfaz Koruma Başmemuru Süleyman Karataş'ın katılımı ile  İnfaz ve koruma memuru Uğur YARBİ'ye plaket takdim edildi. Takdim sırasında bir açıklama yapan Başsavcı Ormancı, '' Değerli mesai arkadaşımı bu örnek  davranışından ötürü tebrik ediyorum.

Bu kardeşimiz  tam olarak  bir adalet çalışanına yakışır şekilde örnek  bir davranış sergilemiştir. Meslek hayatında hep bu şekilde adaletten haktan hukuktan ayrılmaması dileklerimle tekrardan şahsım ve adalet camiamız adına teşekkür ederim'' dedi