Kişilerin yaşam standartları içinde en olmazsa olmazı, insan sağlığı için çalışan sağlık personellerinin, bu kutsal görevinin yanında bir de gönüllü olarak “UMKE” faaliyetlerine katılmaları, yaptıkları işin değerine değer katıyor.

Ulusal medikal kurtarma ekipleri, herhangi bir afette müdahale etmek üzere kenarda tutulan bir birim değil, kendisini devamlı olarak eğitim ve tatbikatlarla güncelleyen, görevinin bilincinde, 7/24 göreve hazır, teşkilatlı ekiplerdir. Bu kapsamda UMKE ekipleri Baş konuş Yaylası’nda eğitim tatbikatı gerçekleştirdi.

Tatbikatta bir kaza anında yaşananlar gerçeği ile birebir olarak yansıtılarak böyle durumlarda UMKE ekiplerinin olaylara müdahale konusunda neler yaptıkları gösterildi.

UMKE, 2004 yılında kurulan bir birim olmasına rağmen, çok kısa zamanda, Dünya Sağlık Örgütü tarafından diğer ülkelere örnek olarak gösterilen bir yapı haline geldi.

60 personel, 2 tam donanımlı UMKE aracı, 1 tam donanımlı ambulans ve 2 hizmet aracıyla gerçekleşen tatbikat da Personellerin arama, müdahale ve kurtarma ile ilgili yaptıkları özverili çalışmalar gözlemlendi.

Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ali Nuri Öksüz tatbikat esnasında yaptığı açıklamada İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde 7/24 hazır bir UMKE ekibinin mevcut olup olası bir durumda derhal müdahale edebilecek yeterlilik ve donanımda olduğuna dikkat çekti.