Virüsün yayılmasını önlemek için birçok tedbir alındı ama hiç kimse ciddiye almadı.



Kahramanmaraş’ta maske takma zorunluluğu getirildi. Ancak kentin en kalabalık noktalarından Trabzon Caddesi'nde vatandaşların çoğunun Bilim Kurulu'nun 'maske takın' uyarısına uymadığı görüldü.



Caddede yaya olarak ilerleyen kişilerin bazıları maskelerini takıp, koronavirüse karşı alınan tedbirlere uyarken, bazıların ise maskelerini kollarında, ellerinde veya çene altlarında taşıdıkları görüldü. Bu kişilerin çoğu, maske takmamalarının nedeninin, kentte 32 dereceyi bulan hava sıcaklığı olduğunu söylüyor.



UYARILAR KULAK ARKASI MASKELER ÇENE ALTI

Koronavirüs salgınına rağmen kent merkezindeki en işlek noktalardan biri olan Trabzon Caddesinde birçok kişinin maske takmadığı, maskesini çenesine kadar indirdiği ve sosyal mesafe kuralına uyulmadığı görüldü. Maske takmayan bazı vatandaşlar ise çeşitli bahanelerle maske takmadıklarını ifade etti. Kentte uygulamalarını artıran polis ekipleri de maske takmayan ve sosyal mesafeyi ihlal edenleri uyardı. Polis uyarısından birkaç adım sonra ise uyarılar kulak arkasına maskeler ise yine çene altına indi.



Haber: Gökhan ÇALI