Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Onikişubat ilçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından evden hırsızlık olaylarına karşı değişik mahallelerde dar alan uygunlaması yapıldı.

Uygulama esnasında polis ekipleri, Akif İnan Mahallesinde apartman arasında dolaşırken durumundan şüphelendiği 17 yaşında 2 kız çocuğunu yakaladı.

15 ayrı evden hırsızlık suçundan suç kayıtları olan ve iki ayrı evden hırsızlık suçundan arandıkları ortaya çıktı.

17 yaşındaki M. K.'nin Pazarcık'ta Kasım 2019'da ikametten ziynet eşyası hırsızlığı kapsamında şüpheli olarak arandığı, 17 yaşındaki E. K.'nın ise Ağustos 2019 tarihinde

Şanlıurfa Halfeti ilçesinden evden ziynet eşyası hırsızlığı suçundan şüpheli olarak arandığı ortaya çıktı.

Şüpheliler Pazarcık ve Halfeti ekipleri tarafından teslim alındı.

KAPILARI DOLAŞAN DİLENCİ VE BOHÇACILARA DİKKAT

Emniyet yetkilileri tekrar vatandaşı bu konuda bilgilendirdi. Kahramanmaraş'ta gercekleşen ikamet hırsızlıklarının yüzde 80'inin gündüz saatlerinde meydana geldiği, bu hırsızlıkları yapan kişilerin gezici hırsızlık ceteleri denilen çevre illerden gelen veya geçiş esnasında hırsızlık yapan çoğunluğu kadın (bohçacı ve dilenci görünümlü) kişiler olduğu, Emniyet ekiplerinin Adana ve Antep yolunu sabah erken saatlerde kontol altına aldıkları ve bu kişilerin çoğunlukla ile girmeden takibe alındığı belirtildi. Dilenci ve bohçacı görünümlü bu kadınların apartmanlarda dolaştıkları, zilleri çaldıkları, evden ses gelmediğini anlayınca yanlarında getirdikleri plastik aparat ile kapıları açtıkları belirtildi.

Bohçacı ve dilenci görünümlü şüpheli kadınların hırsızlık amaçlı eve girememesi için kapıların anahtar ile kilitlenmesinin gerektiği,

kapıların sadece çekilerek kilitlenmeden bırakılması halinde basit yöntemlerle kolayca açılabileceğini tekrardan hatırlatıldı. Hırsızlar, kapı ara boşluğundan plastik kart sokmak suretiyle kapı dilini düşürüp birkaç saniyede içeriye girebildigi, en iyi yöntemin komşuya bile gidilse kapının kilitlenmesi olduğu vurgulandı.

GÖRDÜĞÜNÜZ YERDE 155'İ ARAYIN

Apartmanlarda dolaşan bohçacı ve dilencilerin yüzde 90'ının cok sayıda sabıkası olan kişiler olduğu, bunları ihbar eden vatandaşın şikayetçi olmasına gerek olmadığı, isimlerinin gizli tutulacağı belirtildi.