Kahramanmaraş’ta Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası, düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Atatürk Meydanı'nda gerçekleştirilen program, Vali Yardımcısı Bayram Öz'ün Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende konuşan Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Hakan Doğan, Türkiye'deki trafik kazalarının en aza indirgenmesi için bu haftanın çok önemli olduğunu ifade etti.

"Hey büyükler trafik kurallarına uyun biz çocuklara örnek olan" sloganıyla trafik kurallarının önemine vurgu yapan Doğan, şunları söyledi:

"Trafik kazalarında her yıl binlerce insan hayatını kaybetmekte ya da yaralanmaktadır. Ülkemizde ise kazalarda her yıl 7 binden fazla insanımız canını kaybetmekte, 300 binden fazla kişi yaralanmaktadır. Kazalar nedeniyle ekonomik kaybımız yaklaşık 38 milyar lirayı bulmaktadır. Yine bu trafik kazalarından en çok etkilenen yaş grubumuz ise 25-45 yaş aralığıdır. Anlaşıldığı üzere trafik kazaları büyük maddi ve manevi kayıplara neden olmaktadır."

Konuşmaların ardından Demokrasi Meydanı'nda, Vali Yardımcısı Bayram Öz ve beraberindeki yetkililer, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Büyükşehir Belediyesi, Şoförler ve Otomobilciler Odası tarafından oluşturulan trafik standının açılışını gerçekleştirdi.