Vatandaşların su tüketimlerini kontrol altına alabildiği, özellikle kiracılar ile abonelik sorunu yaşanmaması nedeniyle büyük önem arz eden ön ödemeli kartlı sayaçta uygulanan kademe sistemi KASKİ Genel kurulunda alınan kararla kaldırıldı. İl genelindeki tüm yerleşim yerlerinde uygulamaya konan sistemle yeni tarifeye göre ücretlendirme ilk kademe fiyatı üzerinden yapılacak.

Ön Ödemeli Su Sayacı Sistemi Nedir?

Sistem sayesinde, abone satın aldığı kadar su kullanabilir. Ön Ödemeli Su Sayacı, ekranı sayesinde kullanım bilgilerini verir, kullanımı kolaydır. Sürekli kendi kendini kontrol ederek herhangi bir aksaklığa müsaade etmez. Her sayacın kendine özgü bir akıllı elektronik kartı vardır.

Başvurular KASKİ Genel Müdürlüğüne

Ön Ödemeli Kartlı Sayaç için aboneler KASKİ Genel Müdürlüğü Abone İşleri Dairesi Başkanlığına veya KASKİ İlçe Şube Müdürlüklerine dilekçe ile başvurabilirler. Aboneler ön ödemeli sayacın ücretini ise peşin ya da taksitli olarak ödeyebilirler.

Ön Ödemeli Sayaçlara dolum işlemleri ise KASKİ veznelerinden yapılıyor. Aboneler sayacın kartıyla mesai saatleri içinde herhangi bir KASKİ veznesinden işlemini kolayca yapabiliyor. Mesai saatleri dışında ve tatil günlerinde kredi bitmesi halinde sayaçlar otomatik olarak ek kredi kullanımına başlayarak mesai saatlerine kadar su kesilmesinin önüne geçiliyor.