Kaymakam Özkan Demir Cumhuriyet Başsavcısı Hayri Ormancı, Emniyet Müdürü Hakan Aşık ve Jandarma Komutanı Sinan Sert ve İlçe Sağlık Müdürü Kazım Çıtak ile birlikte Devlet Hastanesi başhekimi Prof.Dr. Alptekin Yasım’ı ziyaret ederek pandemi sürecindeki başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Ziyarette, Başhekim Alptekin Yasım tarafından hastane çalışmaları ve ilçedeki pandemi sürecine ilişkin bilgi aktarıldı.

Kaymakam Demir, salgın sürecindeki fedakarlıklarından dolayı Sağlık Müdürü Çıtak ve Başhekim Yasım başta olmak üzere tüm sağlık çalışanlarına teşekkür etti.

Kaymakam Demir, “Tüm sağlık çalışanlarına teşekkür etmek için buradayız. Kovid-19 pandemi sürecinde gerçekten İlçe Sağlık Müdürlüğümüz ve Elbistan Devlet Hastanemiz çok başarılı bir sınav verdi. Büyük bir mücadele örneği sergilediler. Çok özverili bir şekilde fedakârca çalıştılar. Görevlerini en iyi şekilde yaptılar. Başhekimimize ve Sağlık Müdürlüğümüzün değerli personeline bu anlamda hemşerilerimiz adına teşekkürlerimizi sunuyoruz.” diye konuştu.

Salgının bitmediğini hatırlatana kaymakam Demir, "Salgın süreci bitmedi. Halkımız alınan tedbirlere uymalıdır. Vatandaşlarımızdan tedbirlere uymalarını rica ediyoruz. Bizlerin ve vatandaşların alacağı tedbirler kurumlarımızın üzerindeki yükü de hafifletecektir,” diye konuştu.

Başhekim Yasım’da konuşmasında: “ ilçe protokolüne ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, pandemi sürecinde Elbistan Devlet Hastanesi olarak iyi bir sınav verdiğimiz kanısındayım. Bütün Türkiye’de aslında sağlık bakanlığımız çok başarılı bir şekilde bu süreci yönetti. Biz de bu sürecin bir parçası olduk. Sağlık camiasını başarısından dolayı kutluyorum. Her şey bitmiş değil, 1 Haziran itibarı ile yeni normalleşme sürecine girdik ama bu bütün her şeyin düzeldiği anlamına gelmiyor. Yine bakanlığımızın belirttiği kurallara uymak zorundayız. Salgını ancak bu şekilde atlatabiliriz. Tedbiri elden bırakmamalıyız” ifadesini kullandı.

Kaymakam Özkan Demir ve beraberindeki heyet pandemi sürecinde izole olmak için yaklaşık iki aydır yurtta kalmak zorunda kalan infaz koruma memurları ile Elbistan E Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu’nu ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Hayri Ormancı : “Bugün ilçe protokolümüzle birlikte pandemi sürecinin adı az anılan gizli kahramanlarından olan infaz koruma memurlarımızı ziyarete geldik, ihtiyaçlarını sorduk. Bu süreçte infaz koruma memurlarımız yaklaşık iki aydır evlerine gitmeden, aileleri ile görüşmeden izole bir şekilde görev yapmaktadırlar. Sağlık çalışanları, emniyet ve jandarma görevlileri, belediyeler, vefa grupları çok vefakar ve cefakar bir şekilde çalıştılar. İnfaz koruma memurlarımız da en az onlar kadar bu sürecin kahramanlarıdır. Moral ziyaretinde bulunduk” ifadelerine yer verdi.

HABER: ALİ ÖZTÜRK