Elbistan Belediyesi Kent Konseyi’nin yeni Başkanı ve yönetiminin belirlendiği olağan genel kurul yapıldı.

Elbistan Belediyesi Kent Konsey’inin yeni başkanı ve yönetiminin belirlendiği olağan genel kurul yapıldı. Elbistan Belediyesi Kent Konsey’inin olağan genel kurulu belediye sosyal tesislerinde gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan olağan genel kurulda divan oluşturuldu. Genel kurul gündeminin okunmasından sonra 263 üyesi bulunan Elbistan Belediyesi Kent Konseyi’nin organ seçimlerine geçildi. İlk olarak yürütme kurulu üyeleri seçildi. Bu seçimin ardından Kadın ve Gençlik Meclisi’nde yer alacak isimler belirlendi. Son olarak da 263 üye arasından meclis başkanlıkları seçildi.

Başkanlığını Nadir Adbay’ın yürüteceği Elbistan Belediyesi Kent Konsey’inin üyeleri
şu isimlerden oluştu: “İlyas Elmas, Mehmet Gül, Hacı Mustafa Kılınç, Kürşat Bayazıt, Mikal Şahin, Mevlüt Kurt, Mehmet Burak Batur, Hacı Çiftlikli, Şerif Binbuğa, Nihat Kaya, Fevzi Emrah Kılıç, Fahri Cengizler, Ahmet Yalçın, Abdulkadr Dedeler, Hacı Aydın, Fehmi Gözükara, Yusuf Bolat, Mehmet Ali Kaya, Murat Polat ve Ömer Yılmaz.”

Kadın Meclisi’nde ise “Dilek Otlutepe, Azime Okumuş, Belgin Karataş, Gülizar Daşo, Mürüvvet Pak, Fazilet Sevinç, Neslihan Akat, Nejla Çolakoğlu, Nuran Kutuzman, Fadime Kılınç, Özlem İlhan, Leyla Demir, Mukaddes Efe Topsakal, Sevgi Türk ve Seyhan Dedeler” yer aldı.

Gençlik Meclisi ise, “Muhammed Cuma Öztunç, Kadir Aslan, Durmuş Zor, Mehmet Doğan, Ahmet Pektaş, Emrullah Alaç, Kadir Köseoğlu, Yunus Emre Kılınç, Ümit Genç, Tacettin Doğan, Adnan Künili, Hacı Ömer Şahin ve Sinan Doğan” ismlerinden teşkil edildi.

Kent Konseyi Başkanı seçilen Nadir Adbay; “Şehrin kalkınma önceliklerinin, sorunlarının, vizyonlarının sürdürülebilir kalkınma ilkeler temelinde belirlendiği, tartışıldığı, çözümlerin geliştirildiği ortak aklın ve uzlaşmanın esas olacağı bir çalışma içeresinde olacağız”dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Elbistan İlçe Başkanı Ramazan Kılıç; “Kurulacak olan Kent Konseyi Elbista’nın geleceğine ışık tutacak Elbistan'a yapılacak hizmetlere katkı sağlayacak olması bizler için çok önemli. Kent Konseyi’nin açılışından dolayı mutluyum” dedi