Ezgi Gözüağca’nın Sunduğu Güne Başlarken’de Bugün Ketem Merkezi’nden Dr. Melike Büşra Hançer İle Birlikte Kanserde Erken Teşhisin Önemi Konuşuldu.

Kanseri Çağın En Büyük Hastalıklarından Biri Olarak Tanımlayan Dr. Melike Büşra Hançer Vücuttaki Ölmesi Gereken Hücrelerin Anormal Bir Şekilde Bozulmasına Bağlı Olarak Hızlı Bir Şekilde Büyümesiyle Oluşan Bir Hastalıktır Dedi.

4,5G Canlı Bağlantıyla İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Nuri Öksüz Aksu Tv Ekranlarından Kanser Hastalığının Önemi Ve Türlerinden Bahsederek Erken Teşhis Hayat Kurtarır Dedi.

Kanser Vücutta Belli Hücrelerin Anormal Bir Şekilde Çoğalması Durumudur. Sosyal, Ekonomik Ve Psikolojik Açıdan Çok Sıkıntıları Var. KETEM’lerimizde İlimizde Günlük Ortalama 100 Kadar Hasta Bakıyoruz Ve İl Müdürlüğü Olarak İyi Bir Yerdeyiz. Merkezlerimizde Özellikle Bağırsak Kanseri, Meme Kanseri Ve Rahim Ağzı Kanserleri Taranıyor. Meme Kanseri Özellikle 30 Yaş İle 70 Yaş Arası, Bağırsak Kanseri 50 İle 70 Yaş Arası Hem Erkeklerde Hem Kadınlarda Ve 30 Yaş Sonrasında Rahim Ağzı Kanserlerini Tarıyoruz.

KETEM Merkezlerinde Cumartesi Günleri De Hizmet Verdiklerini Söyleyen Öksüz Konuşmasını Şöyle Sürdürdü.

‘’KETEM Kanser Erken Teşhis Tarama Ve Eğitim Merkezidir. Kahramanmaraş’ta Yörükselim Devlet Hastanesi Karşısı Elbistan İlçesi Ve Doğukent’te Yeni Kurduğumuz KETEM Olmak Üzere Toplam Üç Tane Ketem Merkezlerimiz Var. Bakanlığımızın Önderliğinde Açtığımız Bu Merkezlerimizde Taramaları Arttırmayı Hedefliyoruz.

Kanser Çevre Kirliliği Zararlı Alışkanlıklar Gibi Nedenlerle Son Zamanda Dünyada Artış Göstermekte Ve Ölüm Nedenlerinin Başında Gelmektedir. Ancak Erken Teşhis Edildiğinde Önlenebilir Bir Ölüm Nedeni Oluyor. Özellikle Çalışanlarımız İçin Cumartesi Günleri De Merkezimiz Açık Ve Taramalarımızı Haftanın Altı Günü Gerçekleştirmiş Oluyoruz. Vatandaşlarımıza Buradan Sesleniyorum Erken Teşhiş Hayat Kurtarır Diyerek Kendilerini KETEM Merkezlerimize Bekliyoruz.’’

Muhabir: Sibel Gürle