Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti’nin Tüzüklü Olağan Kongresi’nin ardından toplanan Yeni Yönetim kurulu, Başkan, Başkan Yardımcıları, Genel Sekreter ve Muhasibi belirledi. Yeni Başkan görevi devraldı.

Bu gün Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti’nde toplanan Yönetim Kurulu görev dağılımını gerçekleştirdi. Yapılan görev dağılımına göre Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı’na Sermet ÇUHADAR, Başkan Yardımcılıklarına, Ali ESKALEN, Niyazi KARA, Neşe YILDIZHAN, Genel Sekreterliğe Akif ARSLAN, Muhasipliğe ise Fatma ULUSAN getirildi. Şahin EFE, Mustafa YÜZBAŞIOĞLU ve Kürşad Kerem AKÇAKALE ise Yönetim Kurulu üyesi olarak görev aldı.

KGC’nin yeni yönetiminin belirlenmesinden sonra, KGC başkanı Kemal SAYIN görevini Yeni Başkan Sermet ÇUHADAR’a devretti.

Yeni Başkan Sermet Çuhadar yaptığı açıklamada şunları belirtti; “ Cumartesi yapılan Olağanüstü Kongre ile arkadaşlar bizim yönetimimizi onayladılar. Tek liste olarak girdik. Herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca Kahramanmaraş'ta Gazeteciliği bugünlere getiren Başta Rahmetli Nadire Tolun Kiper Sayın Osman Sayın, Şeref Turhan, Doğan Keçecioğlu gibi abilerime buradan rahmet diliyorum. Yaşayan büyüklerim Gazeteci Ali Fahri Şirikçi ve Yaşar Başar abime saygılarımı iletiyorum. Yeni bir göreve talip olduk. Bu süre içerisinde bizim amacımız gazeteci camiasını, genç arkadaşlar ile birlikte yaptığımız kamu görevini en iyi şekilde ifa etmek istiyoruz. Gazeteciler kamunun gözü kulağıdır. Biz bunu sağlıklı bir şekilde yapmak istiyoruz'' dedi.

devreden KGC eski Başkanı Kemal Sayın ise yaptığı açıklamada şunları belirtti; ''2013 yılında kurulan ve o günden bugüne üyelerimizinde teveccühü ile yürütmekte olduğum Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığını bugün itibari ile 35 yılını bu mesleğe adamış, hiç bir zaman dik duruşunu bozmamış haklının yanında mücadele vermiş Sermet Çuhadar'a devrediyorum.

Cemiyeti kurduktan sonra temel prensibimiz gazetecilerin haklarını her platformda savunmak. Hedefimiz onların sıkıntılarını bireysel olarak değil kurumsal olarak ilgili mercilere taşımak, çözüm yolları aramaktı. Bunları yaparken gazetecinin itibarını yukarı taşımaktı. Bunları yapabildik mi bilemiyorum ancak bazı faaliyetlerimiz oldu. Bir kısmını gerçekleştirdik bir kısmını gerçekleştiremedik. Sermet Çuhadar’a ve yönetiminin bizim gerçekleştiremediğimiz hedefleri gerçekleştirmelerini temenni ediyor, onlara tam olarak destek vererek, başarılar diliyorum'' dedi.

KGC’ye İlk Ziyaretler Yapıldı

Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti’nin yeni yönetiminin belirlenmesinden sonra ilk ziyaretçileri, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Müdürü Cengiz Berberoğlu, Basın Yayın Şefi Abdullah Kekil ile Ekinözü Belediyesi Basın Danışmanı İsmail Bozdoğan oldu.