Kahramanmaraş Büyükşehir İtfaiyesi’nin Karacasu’daki eğitim merkezi olan KABİTEM’in devam eden eğitim kurslarının bu dönemki kursiyerleri Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndendi.

Türkiye Belediyeler Birliği ile işbirliği içerisinde yapılan ve 9-23 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek eğitimlerde, Kıbrıs’tan gelen polis-itfaiyeci kursiyerlere, Kahramanmaraş Büyükşehir İtfaiyesi eğitmenleri tarafından; yangın, ileri düzey kurtarma, trafik kazaları, kentsel arama, KBRN ve İş Sağlığı-Güvenliği alanlarında pratik ve teorik eğitimler verilecek. Katılımcılar, iki haftalık eğitimlerinin ardından düzenlenecek törenle sertifikalarını alacaklar.

Kahramanmaraş Büyükşehir İtfaiyesi Dairesi Başkanı Cahit Küçükönder yaptığı açıklamada; ‘’Günümüzde itfaiyeciliğin hizmet tanımı giderek gelişip çeşitlilik kazanıyor. Değişen şartlara göre personelin bilgi ve becerilerinin de güncellenmesi gerekiyor. Belediyemizin desteği ile Karacasu’da kurduğumuz ve ülkemizdeki birkaç tesisten biri olan eğitim merkezimiz bu amaca güzel bir hizmet veriyor. Çıtamızı ne kadar yükseltirsek verdiğimiz hizmet de o oranda yükselecektir. Bu vesile ile, Kıbrıs’tan gelen kursiyerler için, normal çalışma düzenlerinin dışına çıkarak ekstra bir gayret sarfeden eğitmenlerimize de teşekkür ediyorum’’ dedi.

Büyükşehir İtfaiyesi’nin eğitim tesislerinde önceki dönemlerde farklı şehirlerden ve Bosna’dan gelen 120 kursiyer eğitim görerek sertifika almaya hak kazanmıştı.