Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti (KMBGC AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ı ziyaret etti. Ünal, “Önümüzdeki süreçte yapılacak bazı yasal değişikliklerle ilgili federasyonla görüş alışverişinde bulunduk. Hem Basın İlan Kurumu ile ilgili hem bundan sonraki süreçte yerel medyanın konumuyla ilgili hususları değerlendirdik. Kentteki basın sorunlarına ilişkin meseleleri konuştuk” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ı ziyaret etti.

AK Parti Genel Merkezi’nde gerçekleşen ziyarette Başkan Arslan Deveboynu, Başkan Yardımcısı Mehmet Yüzbaşıoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Aksu Tv Genel Müdür Yardımcısı Erol Öner, üyeler Mehmet Taş, Ökkeş Saatçi, Himmet Göçer ile Genel Sekreter Serdar Erdoğan Yılmaz’dan oluşan KMBGC Heyetini Mahir Ünal karşıladı.

Ziyarete Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, Basın İlan Kurumu Genel Kurulu Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi ve Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Arslan’da katıldı.

Ziyarette basının sorunları masaya yatırıldı, fikir alışverişinde bulunuldu.

Expo 2023’ün ve Kahramanmaraş’a yapılacak olan basın sitesinin de konuşulduğu ziyarette Ünal, bu nazik ziyaretinden ötürü Başkan Arslan Deveboynu nezdinde KMBGC Heyetine teşekkür ederken, Başkan Deveboynu, Ünal’a başarılar diledi.

Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ünal, kentteki basın sorunlarının ele alındığını belirtti.

Ünal; “Önümüzdeki süreçte yapılacak bazı yasal değişikliklerle ilgili federasyonla görüş alışverişinde bulunduk. Hem Basın İlan Kurumu ile ilgili hem bundan sonraki süreçte yerel medyanın konumuyla ilgili hususları değerlendirdik hem de Kahramanmaraş basınıyla yani Aksu TV, Manşet Gazetesi, Bugün Gazetesiyle kentteki basın sorunlarına ilişkin meseleleri konuştuk. Oldukça verimli bir toplantı oldu. Seçimden sonra biz bir araya gelmeyi planlıyorduk ama 31 Mart seçimleri arkasından 23 Haziran seçimleri girince bir araya gelememiştik. Daha önceden planladığımız bir araya gelişin tezahürü oldu” ifadelerini kullandı.

TOKİ tarafından Kahramanmaraş’a yapılacak olan basın sitesiyle ilgili önemli bir mesafe kat ettiklerini belirten Ünal, “Bu görüşmelerin en güzel tarafı da özellikle Kahramanmaraş’ımızda bir basın sitesi oluşturulması. TOKİ eliyle Kahramanmaraş’taki basın mensuplarımızın konut imkânına kavuşması hususunda çok ciddi bir mesafe kat ettik. Kahramanmaraş’ımız inşallah önümüzdeki günlerde hem milletvekillerimizle hem Büyükşehir Belediyemizle hem ilçe belediyelerimizle hem teşkilatımızla yaptığımız çalışmalarla daha güzel noktalara kavuşacak” şeklinde konuştu.

Genel Başkan Yardımcısı Ünal, Ksü ve İstiklal Üniversiteleriyle ilgili yaşanan sorunların masaya yatırıldığını belirterek şunları kaydetti;

“Özellikle şu anda Kahramanmaraş merkezde yaşanan bazı sorunlar vardı. Bugün onları değerlendirdik” diyen Ünal, sözlerinin devamında şöyle konuştu: “Bugünkü toplantımıza Kahramanmaraş Milletvekilimiz Ahmet Özdemir’de katıldı. Hem İstiklal Üniversitemizle ilgili hem Sütçü İmam Üniversitesiyle ilgili üniversitelerimizin yaşadığı sorunlar ve çözümleriyle alakalı değerlendirmelerde bulunduk. İnşallah önümüzdeki günlerde bu değerlendirmelerin sonuçlarını da beraberce göreceğiz.”

Expo 2023 kapsamında Kahramanmaraş’a 86 ülkeden 2 milyon turist beklediklerini ifade eden Ünal, “Expo 2023 sadece Kahramanmaraş’a değil bölgeye çok şey kazandıracak. Çünkü hem Şanlıurfa hem Gaziantep hem de Kahramanmaraş’ı birlikte planlıyoruz. 2023’te biz 86 ülkeden 2 milyon turist bekliyoruz. Dolayısıyla bunların sadece Kahramanmaraş’a değil aynı zamanda Şanlıurfa’da Göbeklitepe’ye, Gaziantep’te Zeugma’ya da faydası olacak. Hatta geçen gün Nevşehir Belediye Başkanımız Rasim Arı Bey geldi. Yani Şanlıurfa, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Kapadokya’yı içine alan bir planlama gerçekleştirmek istiyoruz. Bununla ilgili Büyükşehir Belediye Başkanlarımızla bir toplantı gerçekleştirdik. İnşallah bakanlarımızla da bir toplantı yapıp hem yurt dışından gelen turistlerin Kahramanmaraş’a gelmesi hem de Kahramanmaraş’a gelecek olan turistlerin de hem Zeugma’yı hem Göbeklitepe’yi hem Halepli Bahçe’yi hem Kapadokya’yı göreceği bir kültür, inanç, tarih turizmi yolu oluşturmak istiyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımızı yapıyoruz. Çünkü biz biliyoruz ki sadece bir ilimizi turizme açarak illerimizi ayağa kaldıramayız. Bölgeyi ayağa kaldırarak illerimizi ayağa kaldırırız. Yani Gaziantep ile Şanlıurfa’nın, Kahramanmaraş ile Gaziantep’in de ortak planlandığı bir turizm çalışmasıyla ancak bölgede ciddi bir iyileştirme oluştururuz” diye konuştu.

“Expo’nun en büyük faydası Kahramanmaraş’ın tanıtımına olacak” diyen Ünal, şunları kaydetti: “Biz Kahramanmaraş’ı bırakın yurt dışına tanıtmayı Kahramanmaraş’ımızın Başkonuş Yaylasından tutunda Tekir’e varıncaya kadar Elbistan Pınarbaşı, Afşin, Tanır, Ayrandede, Eshab-ı Kehf, Geben Yolu gibi birçok dokusu henüz tam olarak tanıtılabilmiş değil. Bu konuda Büyükşehir Belediyemizin, Valiliğimizin ve Ticaret Odamızın yaptığı çalışmalar var. Buna en büyük katkıyı sağlayacak olan Expo 2023 olacak. Yani Expo 2023 hem iç turizme hem de dış turizme yönelik çok ciddi bir katkı sağlayacak.”


Kahramanmaraş’ın kurtuluşunun 100’üncü yıl dönümüne hazırlandıklarını anlatan Ünal, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Kurtuluşumuzun 100’üncü yıl dönümü geliyor. Kahramanmaraş’ın kurtuluşunun 100’üncü yılıyla ilgili hem 2019 hem 2020 yılına ilişkin Ticaret Odası’nın, Üniversitesi’nin, Büyükşehir Belediyesi’nin ve valiliğimizin yaptığı çalışmalar var. Bununla ilgili oluşturulacak bir komisyon var. Bugün onu da konuştuk. Oluşturulacak olan bu komisyon hem 1919-2019 hem 1920-2020’ye dönük 100’üncü yıla ilişkin bazı düzenlemeleri gerçekleştirecek. Biliyorsunuz 12 Şubat 2020 tarihi bizim için çok önemli bir tarih. Aynı zamanda bu yıl yapılacak olan Dondurma Festivali’de bir yönüyle 100’üncü yıla hazırlık mahiyetinde olacak.”