Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) ile Expo 2023 Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi işbirliğinde, “Federal Almanya Cumhuriyeti Schengen Vize Bilgilendirme Günü” yapıldı.

Programda, iş vizeleri, fuar katılımı, ziyareti, uzun süre vizeler, gerekli belgeleri, ziyaretçi, turist vizeleri, kültürel değişim, spor yarışmalar, üniversite eğitimi ve genel ulusal vizeleri gibi konular hakkında katılımcılara bilgi verildi.

Programa, KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Zabun, KMTSO Meclis Başkanı M. Hanefi Öksüz, KMTSO Yönetim Kurulu Başkan V. Şahin Balcıoğlu, Onikişubat Belediyesi Başkan Yardımcısı Fatih Yoğurt, Expo 2023 Kahramanmaraş Koordinatörü Dr. Ali Ünsal, Alman Büyükelçiliği Vize Bölüm Başkanı Jörg Fürstenau, Alman Büyükelçiliği Vize Bölümü Schengen Yöneticisi Stefan Lange, iData İşletme Müdürü Melisa Çakır’ın yanı sıra çok sayıda sanayici ve işadamı katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan KMTSO Başkanı Serdar Zabun, Kahramanmaraş’ın ülke sanayisine, üretime ve ihracata çok önemli katkılar sağladığını söyledi. Zabun, “Özel sektör yatırımları ile stratejik bir konuma ulaşmış, tekstilden enerji sektörüne birçok alanda önemli bir küresel aktör olmuştur. Son 10 yılda 6,5 milyar dolar yatırıma imza atan Kahramanmaraş, tarihinde ilk kez 2018’de ihracatını 1 milyar doların üzerine çıkarmıştır. Şehrimiz, Türkiye’nin en önemli ihracatçı kentleri arasındadır. 125 ülkeye ihracat yapan, 300’den fazla ihracatçı şirketi ile Türkiye’nin ekonomisine güç katarak ekonominin kahraman olmuş; yeni organize sanayi bölgeleriyle, devam eden projeleriyle, ar-ge merkezleriyle, yatırımın cazibe merkezi haline gelmiştir.” dedi.

İhracatımızı geliştirmek adına çeşitli çalışmalarda bulunduklarının altını çizen Zabun, “Faaliyete geçirdiğimiz lojistik merkezimizle birlikte Kahramanmaraş’ın küresel ticaretten aldığı pay çok daha artacaktır. Diğer yanda, Almanya ile ticareti güçlendirmek istiyoruz. Şehrimizin Almanya ile ticaretinde 104 milyon doların üzerinde ithalatımız ve 72 milyon dolara yakın ihracatımızın olduğunu görüyoruz.