Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası, Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Balcıoğlu yeni nesil destek projesinin detaylarını basın mensuplarıyla paylaştı.

Başkan Balcıoğlu; “Yıllık 19 trilyon dolarlık dünya ithalatının 13,5 trilyon dolarına, 1 milyardan fazla konşimento belgesine ve gümrük beyannamesine tradeatlas.com üzerinden ulaşabilmektedir dedi.”



Destek onayları sonrasında 1 yıllık üyeliğin KMTSO üyesi firmaya yaklaşık maliyeti 1.777 TL olacağını söyleyen başkan Balcıoğlu, sözlerine şöyle devam etti;

“TradeAtlas, Konşimento belgelerine ve gümrük kayıtlarına dayalı kesin olarak ithalat yapmış firmaların ne kadarlık ve hangi ihracatçı firmadan ithalat yaptığı, ürünün miktarını, değerini, ithalatın hangi tarihte ve ülkeden gerçekleştirdiği gibi en kritik pazar bilgilerini sağlamaktadır. Üyelerimiz, Dünyanın en büyük İthalatçı ile İhracatçı veri tabanında, ithalatçı firmalara ulaşmak için, GTİP Kodu, Ürün Adı, İthalatçı Adı, İhracatçı Adı, Marka adlarından arama yapabilecekler.

Yabancı müşterilerinizin sizin dışınızda başka hangi tedarikçilerle hangi şartlarda çalıştığını, hangi miktarda, hangi tarihte ne kadarlık alım yaptığını öğrenebilirsiniz. Müşterinizin başka hangi ürünleri ithal ettiğini, ürün çeşitliliğini ve satın alma eğilimlerini analiz edebilecek, Ürünleri ithal eden çok sayıda yabancı ithalatçı firmanın bilgilerini analiz ederek sektördeki alıcıların iş yapma tarzlarını öğrenip, ürünlerini satın alan alıcıları daya iyi tanıma fırsatına sahip olabilecekler.

TradeAtlas İthalatçı & İhracatçı Arama Motoru, 2010 yılından beri T.C Ticaret Bakanlığı tarafından üyelik bedeli desteklenen tek e-ticaret sitesi olarak, dünya ithalatının %70’ini sağlayan uluslararası ticarette en geniş veriye sahip online veri tabanıdır. 228 ülkede 14 milyondan fazla ithalatçı firmaların bilgilerine ve ticaret detaylarına, yıllık 19 trilyon dolarlık dünya ithalatının 13,5 trilyon dolarına, 1 milyardan fazla konşimento belgesine ve gümrük beyannamesine tradeatlas.com üzerinden ulaşabilmektedir.

Ticaret Bakanlığı tarafından onay verilen sitelerin üyelik bedelinin %80’i ihracat odaklı dijital faaliyetler desteği (2021 için destek oranı %60)  kapsamındadır*. İlave olarak, Türkiye İş Bankası müşterilerine TradeAtlas’a üyeliklerinde %30 oranında indirim avantajı sağlanmaktadır. Bu desteklere ek olarak, KMTSO üyelerine özel ekstra % 10 indirim daha sağlanacaktır. Destek onayları sonrasında 1 yıllık üyeliğin KMTSO üyesi firmaya yaklaşık maliyeti 1.777 TL olacaktır.”

Haber: Gökhan ÇALI