Elbistan ilçesinde gençlik merkezi üyesi 20 genç ‘Köyde bir gün” projesi kapsamında misafir oldukları kırsal mahallede gün boyunca köy işi yapıp, orada yaşayan vatandaşların hayatına ortak oldu

Elbistan Gençlik Merkezi Müdürlüğü’nce hazırlanan proje kapsamında gençler bir günlüğüne köy hayatı yaşayıp, orada yaşayan vatandaşların hayatına ortak oldular.

Proje kapsamında ilçe merkezine 45 kilometre mesafedeki kırsal Keçemağara Mahallesi’ne götürülen öğrenciler, Muhtar Hayrettin Yiğit’e konuk oldular.

Bir gün boyunca teknolojiden uzak bir şekilde köy işi yapan gençlerin kimisi çeşmeden su taşıdı, kimileri ahırdaki hayvanları yemledi, kimileri de süt sağdı.

Gün akşama döndüğünde ise hamurlar yoğurulup, göçmen sobasında ekmekler pişirildi. Bir çok genç ise hayatında ilk kez soba yakmanın hazzını aldı.

Elbistan Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Yılmaz, gençlerin köy yaşamından haberdar edilmeleri, orada yaşayan vatandaşların çektikleri zorlukları görmeleri için hazırladıkları ‘köyde bir gün” projesi ile öğrencilerin başka yaşamları tanıdıklarını söyledi.

Öğrenciler de teknoloji baskısından uzak, farklı bir gün yaşamanın hazzına vardılar. Zaman zaman zorluk yaşasalar da, bir günlüğüne yaşadıkları köy hayatı onları mutlu etti.