Törene, Afşin İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Özgür Gümüşay, İlçe Emniyet Müdürü Metin Cengiz, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Asef Arslan, Devlet Hastanesi Başhekimi İsmail Çelik, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Emrah Gümüş, öğretim üyeleri, öğrenciler ve velileri katıldı.

Afşin Sağlık Yüksekokulu Hayati Vasfi Taşyürek Konferans Salonunda düzenlenen törende Hemşirelik Bölümünü tamamlayan öğrenciler kep atarak mezun olmanın sevincini yaşadı.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Genel Sekreteri Doç. Dr. Fatih Tiyek, törende, mezun olan öğrencileri tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

4 yıllık hemşirelik bölümünde ikinci dönem mezunlarını verdiklerini belirten Afşin Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Tamer Rızaoğlu, bu nedenle ayrı bir heyecan yaşadıklarını söyledi.

Doç. Dr. Rızaoğlu, “Afşin Sağlık Yüksekokulu 2015 yılında hemşirelik ve ebelikten oluşan iki bölüm tabanlı olarak kurulmuş olup, kurulduğu günden beri her geçen gün kendini geliştiren dinamik bir yapı sergilemektedir. Hemşirelik bölümümüz aktif olup ilk öğrencilerini 2017 Yılında almış ve ilk mezunlarını da geçtiğimiz dönem verdi. Yüksekokul olarak ilçemizde ve bölgedeki d sağlık kuruluşları ile çok iyi diyaloglar ve paylaşımlara sahibiz. Bölgedeki tüm sağlık kuruluşları ve personelleri de en az bizim kadar öğrencilerimizin yetişmesinde gayret ve emek sarf etmektedirler. Beyaz meleklerimiz, meslek hayatınız boyunca da bizler yine sizin yanınızda olacağız, en küçük bir probleminizde dahi bir aile üyesi olarak yanınızda olacağız. Mezuniyetinizi tekrar kutluyor, hastalarınıza daima güler yüzle yardım için koşmanızı, tebessümü, sevgiyi, hoşgörünün eksik olmadığı, sağlık, afiyet ve başarılarla dolu bir meslek hayatı diliyorum. Allah yolunuzu ve bahtınızı açık etsin.” İfadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından dönem birincisi öğrenciler yaş kütüğüne plaket çaktı. Törenin sonunda hemşirelik yemini eden öğrencilere belge ve hediyeleri verildi.