Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen törende, Çocuk Üniversitesi projesiyle üniversite eğitimi oranını yukarıya çekmeyi ve mezun olan çocuklarla hayat boyu süren bir ilişki tesis etmeyi amaçladıklarını belirtti.

Çocuk Üniversitesinde ilkokul 4. sınıf öğrencisi 25 çocuktan oluşan ilk grupla birinci dönem eğitim faaliyetlerinin tamamlanarak öğrencilerin mezun edildiğini ifade eden Can, projeye destek veren Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ve akademisyenlere teşekkür etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz ise projenin önemine dikkati çekerek Çocuk Üniversitesine yönelik desteklerinin devam edeceğini ifade etti. Çocuk Üniversitesinin ilk mezunlarına seslenen Yılmaz, "Adım adım hedeflerinize yürürken her zaman yanınızda olacağız." diye konuştu.

KSÜ Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Gülay Bedir de projeye katkı sunan herkese teşekkür etti.

Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Veda Yar Yıldırım, Çocuk Üniversitesi eğitim programı hakkında katılımcıları bilgilendirmesinin ardından Çocuk Üniversitesi ilk dönem mezunları adına Miraç Güneş de konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından mezun olan öğrencilere mezuniyet belgeleri ve projede görev alan akademisyenlere teşekkür belgeleri Rektör Prof. Dr. Niyazi Can ve protokol üyeleri tarafından verildi.