Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Kariyer ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi (KAGİM) Müdürlüğü, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) ve KSÜ Kariyer Girişimcilik ve İnovasyon Öğrenci Topluluğu (KAGİT) işbirliğiyle “Kariyer, Girişimcilik ve İnovasyon” konulu panel düzenlendi.

KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen panelin açılış konuşmasını üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can yaptı. Kariyer, girişimcilik ve inovasyon kavramlarının önemine vurgu yapan Rektör Can, kavramların taşıdığı önem münasebetiyle son dönemde bu konularla ilgili olarak üniversite bünyesinde birçok programa imza attıklarını ifade etti.

Kalite ve niteliğin kariyer sürecindeki öneminin altını çizen Rektör Can, “Öğrencilik yıllarında teoriği öğrenirken pratiği de şimdiden iyi bilmeniz gerekiyor. Kaliteli ve iyi yetişmiş olursanız uzun vadede kazanan sizler olursunuz.” dedi.

“21. yüzyılda gelişmişliğin göstergesi artık inovasyondur.” diyen Rektör Can, “Üniversite öğrencilerimizin inovasyonu mutlaka ön planda tutmaları gerekir. Üniversite öğrencisinin temel özelliği her söylenileni hemen kabullenmemesi, doğru mu yanlış mı kendi mantığına oturtması ve yaratılıştan getirdiği özelliklerle yeni şeylerin arayışı içerisinde olması gerekir. Ülkemiz bu gün tarihinin en yüksek ihracat rakamına ulaşmıştır. Bundan gurur duyuyoruz. 2023 hedeflerimize doğru artık yüksek teknolojiye dayanan ürün ihracatımızı arttırmak istiyoruz. Bunun için de inovatif gençlere ihtiyacımız çok yüksek. Kadın girişimciliği de bu açıdan son derece önem taşımaktadır. Ekonomik büyümeyi sağlayabilmemiz ve dünyanın en büyük on ekonomisinden birisi olabilmemiz için kadınlarımızın da üretken ve inovatif yeteneklerine çok ihtiyacımız var. Onlar da yaratılıştan getirdikleri yetenekleriyle, üretimin içerisinde yeteri kadar yer aldıklarında dünyanın en büyük on ekonomisinden birisi olmak hedefimize çok daha güçlü bir şekilde ulaşmamız mümkün olacaktır.” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmasının ardından panel oturumuna geçilirken panelin moderatörlüğünü KAGİM Müdürü ve KAGİT Akademik Danışmanı Doç. Dr. Ali Haluk Pınar yaptı.

Panelin konuşmacıları arasında ise Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kahramanmaraş Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Yönetim Kurulu Üyesi Nazlı Ceylan Balduk Kurtul ile TOBB Kahramanmaraş Genç Girişimciler Kurulu Başkan Vekili, KMTSO Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Dinçer yer aldı.

Nazlı Ceylan Balduk Kurtul “Kadın Girişimciliği ve Kariyer” başlıklı sunumunu yaparken Doç. Dr. Ali Haluk Pınar’ın konuya ilişkin yönelttiği soruları cevaplandırdı. En gelişmiş 20 ülkenin aynı zamanda girişimcilikte önde olan ülkeler olduğunun altını çizen Kurtul, girişimcinin risk almak zorunda olduğunu söyledi. Eğitim ve kariyer sürecine ilişkin bilgileri öğrencilerle paylaşan Kurtul, kadın girişimciliği ve markalaşma konularında bilgilendirme sunumu yaptı.

KSÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve KSÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü mezunu olan Fatih Dinçer de “Genç Girişimciliği ve İnovasyon” başlıklı sunumunu yaparken, girişimcilik kariyerini katılımcılarla paylaştı. İnsanlarla kurulan iletişimin iş yaşamına önemli katkılar sağladığını belirten Dinçer, girişimcilik alanında inovasyonun sürekliliği ve gerekliliğine vurgu yaptı.

Panel, katılımcıların konuya ilişkin sorularının cevaplandırılmasının ardından son bulurken protokol üyeleri tarafından panele sundukları katkı münasebetiyle panelistlere çeşitli hediyeler takdim edildi.