Rektör Prof. Dr. Niyazi Can yönetiminde kurum ve kuruluşlarla işbirliğini önceleyen bakış açısıyla hareket eden KSÜ, Türkiye’deki üniversitelerin yanı sıra dünyanın farklı coğrafyalarından üniversitelerle eğitim–öğretim alanında işbirliği anlaşmalarına yenilerini ekliyor.

KSÜ, 2. Uluslararası KAYES Kongresine katılmak üzere Kahramanmaraş’ta bulunan farklı ülkelerden üniversitelerin temsilcileriyle üniversitelerarası işbirliği protokolü imzaladı.

Sudan, Cezayir, Polonya, Makedonya ve Yunanistan’dan gelen üniversite temsilcilerini Rektörlük Makamında ağırlayan Rektör Can, üniversitelerarası ilişkilerin bilimsel birikimlerin aktarılması ve gelişmesinde çok önemli rolünün olduğunu belirterek “Hepimizin birbirimizden öğreneceği çok şey var. Bilimsel olarak yetkin olduğumuz alanlarda diğer üniversitelere destek verirken bizden farklı uygulamaları olan üniversitelerin tecrübelerinden de istifade ediyoruz. Biz farklılıkları zenginlik olarak gören bir bakış açısıyla hareket ediyoruz ve bu manada dünyanın her noktasından üniversitelerle işbirliği anlaşmaları imzalıyoruz.” diye konuştu.

Afrika ülkelerinde Türkiye’nin çok olumlu bir imajı olduğunu ifade eden Sudan ve Cezayir’den gelen üniversite temsilcileri, Afrikalı öğrencilerin Türkiye üniversitelerinde eğitim almak istediklerini ayrıca Sudan ve Cezayir halkının turistik açıdan Türkiye’yi ziyaret edilmesi gereken ülkeler arasında gördüğünü ifade ettiler.

Sudan, Cezayir, Polonya, Makedonya ve Yunanistan’dan gelen üniversite temsilcileri, eğitim bilimleri alanından bir profesörün KSÜ’de Rektörlük görevi yürütmesinin üniversite açısından büyük bir şans olduğunu belirterek bu durumun üniversitelerarası eğitim işbirliklerine olumlu yansımaları olacağını söylediler.

Görüşme kapsamında Sudan Khartoum Üniversitesi ve Cezayir Tlemcen Üniversitesi ile Mevlana Değişim Programı protokolü imzalanırken Polonya Opole Üniversitesi ile Erasmus+ Öğrenci Değişim Programı protokolü imzalandı. Yunanistan üniversiteleri ile de üniversitelerarası gençlik projeleri yürütülmesine ilişkin karar alındı.

Yapılan yeni anlaşmalar neticesinde Erasmus+ Öğrenci Değişim Programı imzalanan üniversite sayısı 71’e yükselirken Mevlana Değişim Programı imzalanan üniversite sayısı 44’e yükseldi. KSÜ’nün Farabi Değişim Programı kapsamında ise 85 üniversite ile anlaşması bulunuyor.