Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörlüğü ve Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülen “1 Günlüğüne Üniversiteli Olmak” başlıklı proje kapsamında lisede eğitim gören öğrencilere yönelik gezi programı düzenleniyor.

Üniversitemizde başarılı öğrenci sayısını artırmak ve beyin göçünün önüne geçebilmek adına, ilimizde bulunan başarılı öğrencilere yönelik yürütülen projeyle 10 liseden başarılı bulunan toplam 500 öğrenci, 50 kişilik gruplar halinde KSÜ Avşar Yerleşkesini gezerek üniversiteli olma duygusunu bir günlüğüne deneyimliyor.

Proje kapsamında gerçekleştirilen gezi, Avşar Yerleşkesinde yer alan dersliklerde ders dinleme, laboratuvarda deney yapma, yerleşke alanında vakit geçirme, kantinlerde vakit geçirme, spor alanlarında spor yapma ve konser etkinlikleri gibi aktiviteleri kapsıyor.

Proje kapsamında Avşar Yerleşkesini gezen öğrencilerle bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, öğrencilerle sohbet ederek üniversiteye ilişkin izlenimlerini dinledi.

Öğrencilerden beklentilerinin çok ötesinde büyük ve gelişmiş bir üniversite ile karşılaştıkları ve bilgilendirmelerden memnun kaldıkları cevabını alan Rektör Can, KSÜ’yü daha ileri noktalara taşımak ve öğrenci kalitesini yukarılara çekmek için bu tür projelere ağırlık vereceklerini ifade etti.

Başarılı bir şekilde yürütülen proje için Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğüne teşekkür eden Rektör Can, araştırmaların üniversiteye gitmeden önce üniversite konusunda yeterli bilgiye sahip öğrencilerin daha isabetli tercih ve daha başarılı üniversite yaşamı geçirdiklerini gösterdiğini belirtti.

Rektör Can, şehir ve üniversite arasındaki engelleri tamamen ortadan kaldırarak Türkiye başarı ortalamalarının üst sıralarında yer edinen KSÜ’yü başarılı öğrencilerin tercih etmesini hedeflediklerini söyledi.