KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kadir Saltalı ve Prof. Dr. İbrahim Taner Okumuş, Fakülte Dekanları, Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Mahit Güneş, Ar-Ge merkezleri yetkilileri ve akademisyenlerin katılımıyla gerçekleştirilen “Ar-Ge Merkezleri Akademi Buluşması” etkinliğinin açılış konuşmasını Rektör Can yaptı.

Teori ve pratiği, akademi ve sektörü buluşturan bu tür etkinlikleri önemsediklerini belirten Rektör Can, “Şehrimizdeki kurum ve kuruluşlarla işbirliklerini önemsiyoruz. Üniversite yönetimi olarak göreve geldiğimiz ilk günden itibaren işbirliklerini geliştirerek şehrimize ve ülkemize katma değer üretmenin gayreti içerisindeyiz. Bu buluşma yeni işbirliklerinin temelinin atılması açısından son derece önemli. Bu diyalog ve işbirliklerini güçlendirerek birlikte projelere imza atmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Ülkemizde son yıllarda gerçekleştirilen yerli ve milli üretimin arkasında Ar-Ge merkezlerinin özverili çalışmalarının olduğunu ifade eden Rektör Can, son yıllarda önemli gelişme kaydeden Ar-Ge merkezlerine ayrılan payın daha da yukarılara çekilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Bu tür buluşmaların sayısının arttırılması gerektiğinin altını çizen Rektör Can, bu buluşmaların yeni araştırma konularının ortaya çıkmasına vesile olması temennisinde bulunarak konuşmasını tamamladı.

Açılış konuşmasının ardından Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Mahit Güneş, Teknokent ve Kahramanmaraş’ta yürütülen Ar-Ge faaliyetlerine ilişkin katılımcıları bilgilendirdi. Güneş, Teknokent Teknoloji Transfer Ofisi olarak Ar-Ge merkezleri ile birlikte Avrupa Birliği projelerinin yürütülmesi için işbirliği yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren Ar-Ge merkezlerini katılımcılara tanıtan Prof. Dr. Güneş, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesinde görev yapan akademisyenlerin çalışma alanları ve proje sayılarına ilişkin verileri de Ar-Ge merkezlerinin yetkilileriyle paylaştı.

Proje ve işbirliği olanaklarına ilişkin yapılan değerlendirme sunumunun ardından Ar-Ge yetkilileri ve akademisyenler fuaye alanında gerçekleşen tanışma kokteylinde sohbet etme imkanı buldular.