KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen panelin açılış konuşmasını üniversitemiz Rektör yardımcısı Prof. Dr. Zekeriya Pak yaptı. Engelliler konusunda toplumdaki farkındalığın artırılmasının önemine vurgu yapan Rektör Yardımcısı Pak, üniversite bünyesinde engellilere yönelik altyapı çalışmaları ve yürütülen faaliyetlere ilişkin katılımcıları bilgilendirdi.

Türkiye Görme Engelliler Derneği Kahramanmaraş Şubesi Başkanı Mustafa Çakmak da kısa bir selamlama konuşması yaparak etkinliğe destek veren herkese teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından panel oturumuna geçilirken panelin yürütücülüğünü Mehmet Gazi Aslan yaptı. Oturum başkanının ve bütün konuşmacıların görme engelli olduğu panelde ilk sözü Âdem Eser aldı. “Engellilerde Eğitim” konulu sunumunu gerçekleştiren Eser, engelli eğitiminin tarihsel sürecine ilişkin bilgiler vererek özel eğitimde eğitim-öğretim sorunlarını dile getirdi.

Vatani görevini yaparken iki gözünü de kaybeden Murat Dizibüyük ise “Engelliler ve Sosyal Yaşam” başlıklı sunumunu gerçekleştirerek, gözlerini kaybettikten sonraki süreçte yaşadıklarını anlattı.

Doğan Nurloyol ise “Engellilerde Hukuk” başlıklı sunumunu katılımcılarla paylaşırken engelli haklarının tarihsel gelişim sürecine ilişkin bilgiler verdi. Nurloyol, Sivil toplum kuruluşlarının engelli haklarının takibi ve taleplerin ilgili kurumlara iletilmesindeki rolü ve önemine dikkat çekti.

Panelde Muzaffer Alıç “Engelli Teknolojileri” konulu sunumunu gerçekleştirirken, Mehmet Özyiğit görme engelliler teknolojilerinin uygulamalarına ilişkin örnekler paylaştı.