Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Bilgisayar ve Bilişim Öğrenci Topluluğu tarafından Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Bilgisayar Mühendisleri Odası tanıtım etkinliği ve ‘Kariyer Planlaması” konulu konferans düzenlendi.

KSÜ Senem Ayşe Konferans Salonunda gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Saltalı yaptı. Dünyadaki gelişmeleri yakından takip ederek yeni şeyler ortaya koymanın önemine vurgu yapan Rektör Yardımcısı Saltalı, “Günümüzde yaygınlaşan bireysellikten kurtularak güç birliği ile güzel işler ortaya konulabilir. Bu manada siz değerli öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Üniversite yönetimi olarak bu tür öğrenci odaklı etkinliklere destek vermeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

Bilim ve teknoloji alanındaki değişikliklerden en çok etkilenen sektörün bilgisayar ve bilişim sektörü olduğuna dikkat çeken Rektör Yardımcısı Saltalı, “Bu tür faaliyetleri yaygınlaştırarak alanında uzman isimlerin deneyimlerinden yararlanın. Yaptığınız faaliyetler sizlere katkı sağlamanın yanında mesleki kariyer noktasında da önemli fırsatlar sunacaktır.” şeklinde konuştu.

KSÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Taner Okumuş da kısa bir selamlama konuşması yaparak programın düzenlenmesine katkı sunan herkese teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından TMMOB BMO Yönetim Kurulu Üyesi Cem Nuri Aldaş, BMO tanıtımını içeren “Kariyer Planlaması” başlıklı konferans sunumunu gerçekleştirdi. 2012 yılında kurulan BMO yapı ve işleyişi ile oda bünyesinde yer alan BMO Genç komisyonu hakkında bilgiler verdi.

Bilgisayar alanında son yıllarda çok hızlı ve önemli gelişmeler yaşandığının altını çizen Aldaş, özellikle yazılım sektörünün son yıllarda büyük önem kazandığını belirterek, bu alandaki gelişmeler hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Konferans sunumu ve soru-cevap bölümünün ardından KSÜ Bilgisayar ve Bilişim Öğrenci Topluluğu Başkanı Oğuzcan Özdemir, BMO Yönetim Kurulu Üyesi Cem Nuri Aldaş’a teşekkür plaketi takdim etti. Program, toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.