Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla Afşin'deki hayvan pazarında kurbanlıklar görücüye çıktı.

Kurban Bayramı öncesi hareketliliğin arttığı Afşin'in yeni canlı hayvan pazarında, küçükbaşlar bin ile bin 500, büyükbaşlar ise 6 bin ile 13 bin liradan alıcı buluyor.

Afşin Bölgesel Hayvan Pazarında, hayvan yetiştiricileri, emeklerinin karşılığını alabilmek için hayvan pazarının yolunu tuttu. Kurbanlıkları padoklarda sergileyen besiciler, alıcılarla kıyasıya pazarlığa tutuşuyor.

İlçe Tarım'dan Vatandaşlara Kurban Uyarısı!

Afşin Tarım ve Orman İlçe Müdürü Muttalip Kurt, Kurban alacak vatandaşların kurbanlarının sağlıklı olup olmadığına dikkat etmeleri gerektiği konusunda uyardı.

İlçe Tarım Müdürlüğü olarak hayvan pazarında denetimlerin yapıldığını söyleyen Kurt, "Büyükbaş hayvanın iyi bir kurbanlık seviyesine gelebilmesi için 2 yaşını doldurmuş olması, dişlerini tamamlamış olması gerekiyor. En önemli unsur ise hayvanın dünyaya sağlıklı gelmesi gerekiyor, aksi halde sağlıksız bir kurban insan sağlığını da olumsuz etkiler. Kurban alacak vatandaşlar alacakları hayvanların sağlığını uzman gözüyle değerlendiremeyebilir ama dış yapısına, beden yapısına, tırnak yapısına bakarak bilgi sahibi olabilirler. Bu konuda kafalarında şüphe veya kuşku oluştuğu zaman uzman veterinerlere danışabilirler." dedi.