Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde 2017 yılında işlenen kuyumcu cinayetinin sanığına müebbet hapis cezası verildi.

Afşin ilçesinde 70 yaşındaki kuyumcu Mustafa Gök cinayetinin sanığı, yargılandığı Elbistan Ağır Ceza Mahkemesi’nce suçlu bulunarak müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

17 Nisan 2017 tarihinde, ilçede kuyumculuk yapan Mustafa Gök, komşuları tarafından yerde kanlar içerisinde yatarken bulunup, sağlık ve polis ekiplerine haber verilmiş, Gök’ün başına aldığı çekiç darbeleri sonucunda öldüğü ve iş yerindeki altın ve bir miktar dövizin çalındığı tespit edilmişti.

Olayı aydınlatmak için Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü’nce özel ekip kurularak başlatılan inceleme ve araştırmaların ardından, iş yerinde bulunan kablo ve ayak izlerinden yola çıkılarak olayın zanlısının 31 yaşındaki Mehmet Koçer olduğu tespit edildi.

Emniyet güçleri izini sürdükleri zanlıyı Gaziantep yolunda yakalayarak gözaltına aldı.

Yapılan sorgulamanın ardından adliyeye sevk edilen zanlı, cinayet ve silahla yağma suçlaması ile Elbistan Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. Mahkeme son duruşmada karar verdi.

Kamuoyunda kuyumcu cinayeti olarak bilinen olayda, Elbistan Ağır Ceza Mahkemesi suçlu bulduğu sanık Mehmet Koçer’e canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürmek ve silahla iş yerinde yağma suçlarından müebbet hapisle cezalandırılmasına karar verdi.