Dün sabah yağmur şeklinde başlayıp öğle saatlerinde kara dönüşen yağış Kuzey İlçeleri etkisi altına aldı. Elbistan’da tipi şeklinde devam eden kar kalınlığı 15 cm ye ulaşırken, Nurhak, Ekinözü, Afşin ilçe merkezlerindeki kar kalınlığı 30 cm olarak ölçülüyor. Yüksek kesimlerde ise kar kalınlığının 50 cm’yi geçtiği ifade ediliyor.

Ulaşımda aksaklıklar yaşanıyor.

 Yoğun bir şekilde devam eden kar yağışı nedeni ile ulaşımda aksaklıklar yaşanıyor. Kahramanmaraş-Göksun, Göksun-Kayseri-Elbistan-Göksun, Elbistan-Malatya, Elbistan-Nurhak ve Elbistan Ekinözü karayollarında ulaşımda aksaklıklar yaşanıyor. Karayolları ekipleri yolları ulaşıma açık tutmak için mücadele ederken, tipi şeklinde devam eden yağış nedeni ile ulaşımda kesintiler oluyor. Kırsal mahallelerde de etkili olan kar yağışı nedeni ile birçok mahalle yolu ulaşıma kapandı. Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediye ekipleri sorumluluk alanlarındaki yolları ulaşıma açık tutmak için mücadele ediyor.

Yoğun kar nedeni ile onlarca maddi hasarlı kaza meydana geldi. Yetkililer sürücülere zorunlu olmadıkça yola çıkmamaları hususunda uyarılarda bulunup, zorunlu hallerde ise kış lastiği, zincir ve çekme halatının hayati önem taşıdığına vurgu yapıyorlar.