Elbistana bağlı İğde Mahallesinde yaşayan Çevik ailesinin 4 çocuğundan en küçüğü olan Kereme, 4 yaşındayken lösemi teşhisi kondu. Bu hastalık, Keremin ve ailesinin hayatını baştan ayağı değiştirdi. Keremin günleri, yaşıtları gibi koşup oyun oynamak yerine hastanelerde hastalığına çare aramakla geçti. Doktorlar, Keremin tedavisi için ilik nakli olması gerektiğine karar verdi. Keremi yaşama tutunduracak ilik ise ağabeyinden alındı. 7 yıl boyunca boğuştuğu lösemiyi, ağabeyinden alınan ilikle yenen Kerem, adeta hayata yeniden başlamanın sevincini yaşadı. 11 yaşına gelen Kerem, tedavi süreci devam etse de hastalığı nedeniyle yaşayamadığı çocukluğun tadını, akranları ile birlikte gönlünce çıkarabiliyor.

Kerem, çocukların vazgeçilmez eğlencelerinden biri olan bisiklet isteği için ise sosyal medya üzerinden Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüze ulaştı.

Başkan Gürbüze gönderdiği videoda, hastalık sürecini anlatan Kerem, 4 yaşındayken lösemiye yakalandım. Bu sürede oyun oynayamadım. Hep hastanelerdeydim. Artık bu hastalığı yendim. İstediğim gibi oynayabiliyorum, gezebiliyorum. Ama en çok da bisiklet sürmek istiyorum. Siz değerli başkanımızdan bisiklet rica ediyorum. Sizi çok seviyorum” diyerek isteğini dile getirdi.

Videoyu izleyen Başkan Gürbüz de, Canım yavrum; seni bize bağışlayana hamdolsun. Bisikletin yarın geliyor” diyerek Keremin bu isteğini karşılıksız bırakmadı.

Başkan Gürbüz’ün talimatıyla alınan bisiklet, Can Kulağı görevlilerince İğde Mahallesine götürülerek Kereme hediye edildi. Yeni bisikleti ile mahalleyi turlayan Keremin mutluluğu yüzüne yansırken, kendisini kırmayan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüze teşekkür etti.