Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek 7-14 Ocak arası anımsanan “ Beyaz Baston Görme Engelliler Günü” nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Mesajında 1921 yılında Londra'da bir trafik kazası sonucunda görme yetisini kaybeden bir fotoğraf sanatçısının, görme engelliler için farkındalık yaratmak ve dış dünyanın kendisini fark etmesi için bastonunu beyaza boyaması ile oluşan ve insanlar tarafından dikkat çekmesine vesile olan bu anlamlı günde tek engelin ancak kalplerde olabileceğini belirten Başkan Mahçiçek, şu ifadelere yer verdi.

“ Öncelikle her sağlıklı bireyin yarının garantisi olmadığı gerçeğini bilerek, engelli kardeşlerimizle empati yaparak yaşaması gerektiğini belirtmek istiyorum. Bu bilinç ile hareket ederek, engelli kardeşlerimize karşı sorumluluk almalı, destek olmalı ve saygı göstermeliyiz.

Kahramanmaraş’ta 2790 görme engelli vatandaşımız, Onikişubat ilçemizde ise 335 görme engelli kardeşimiz bulunmaktadır. Onikişubat Belediyesi olarak, engelli vatandaşlarımızın refahı ve huzuru için “En Büyük Engelin Sevgisizlik” olduğu gerçeğini benimseyerek, onların hayatlarına dokunmaya çalışıyoruz.

Onikişubat Belediyesi hizmet binası içerisinde engelli vatandaşlarımızın işlerini kolaylaştırmak ve onlara verimli hizmet verebilmek için bina girişine asansör ve hissedilebilir yürüme yolları yaptık. Ayrıca belediye binası içerisinde kolay yönlendirme ve vatandaşlarımızın isteklerini hızlı çözme amacıyla engelli vatandaşlarımız için süper hizmet masası bulunduruyor ve işlemlerini hızlandırıyoruz.

Öte yandan çok yakında hizmete açacağımız KIYAM(Kısa Süreli Engelli Yaşam Merkezi) ile engelli vatandaşlarımızın günlük ihtiyaç ve bakımlarını karşılarken, onlara günlük yaşamlarını idame ettirebilmeleri için eğitimler vereceğiz. Ayrıca DOKMER(Down Eğitim, Kültür ve Sanat Merkezi) ile down sendromlu çocuklarımıza da eğitim verecek, onları hayata kazandıracağız.

Bu amaç ve bilinç doğrultusunda her daim hizmet içerisinde olacak, engelli vatandaşlarımızın haklarını gözeten bir anlayışa sahip olacağız. Beyaz Baston Görme Engelliler Haftasında, engelli kardeşlerimiz ve ailelerine sağlık ve huzur içerisinde bir hayat temenni ediyorum.”