“Allah’ın Müslümanlara farz kıldığı her bir ibadette görünür ve görünmez hikmetler vardır. Kurban ibadeti de yine zahiri olarak paylaşmanın en güzel örneklerindendir. Müminler arasında yakınlığa ve kardeşliğe sebeptir. Bizler kurban görevimizi ifa ederek, hem Allah’ın bize farz kıldığı ibadeti yerine getiriyor, hem de belki de yıl boyu et yiyememiş kardeşlerimizle de paylaşarak yardımlaşmanın güzelliğini fark ediyoruz. Güzel dinimiz hoşgörüyü, yardımlaşmayı ve paylaşmayı birçok ibadetimizde bize hatırlatıyor ve bu erdemleri her zaman hayatımıza geçirmemiz için bizi eğitiyor.

Şimdiden tüm Müslüman aleminin Kurban bayramını tebrik ediyorum. Dargınların barışmasını, hasret çekenlerin kavuşmasını temenni ediyorum

Kurban Bayramında her yıl yaşanan kazaların tekrarlanmaması için daha dikkatli olunmasını tavsiye ediyorum. Kurbanlarımızı ehil kişilere kestirelim. Kurbanlarımızı incitmeyelim, zulmetmeyelim. Onları Allah için kurban ettiğimizi unutmayalım.

Çevreye duyarlı bir belediye olmanın gereği olarak belediyemiz ücretsiz olarak 6 ayrı noktada küçükbaş kurban kesim yerleriyle, vatandaşımıza hizmet edecek.

Hatırlatmakta fayda gördüğüm husus şu ki, bayram sonrası üzücü tablolarla karşılaşmamak için, trafik kurallarına uyarak hem kendi hayatımızı, hem de başka hayatları kurtarabiliriz.

Bayram dolayısıyla görev yapan tüm güvenlik güçlerimize de teşekkürü bir borç biliyorum. Türkiye’mizin her bir noktasında, gerek sınırda gerek yurt içinde, vatandaşımızın güvenliği için çalışan tüm kardeşlerimizin de bayramlarını kutluyorum.

Güzel ülkemizde birlik ve beraberlik içinde mutlu bir bayram geçirmeyi temenni ediyorum.

Paylaştıkça bereketleneceğini bildiğimiz, yardımlaşmanın ve paylaşmanın en güzel örneklerinden Kurban Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyor, sevdiklerinizle birlikte, sağlıkla, nice bayramlar geçirmenizi temenni ediyorum.”