Elbistan İlçesi kırsal Bakış Mahallesi Deve çöken Yaylası’nda bir grup yaylacının sürüleriyle birlikte mahsur kaldığı ihbarı üzerine bölgeye Büyükşehir Belediyesine ait iş makineleri yönlendirilerek, 24 Mayıs’ta gündüz saatlerinde yaylacılara ve koyun sürülerine ulaşıldı. 

24 Mayıs gece saat 22.00 civarında aynı bölgede sürülerini yapılan tüm uyarılara rağmen yaylada çobanların ve 500 civarında koyunun bulunduğu ve sürüler için acil çadır ihtiyacının bulunduğu ihbarı üzerine, Büyükşehir Belediyesi Kuzey İlçelerindeki tüm mevcut çadırları süratle Deve çöken Yaylası’na sevk edildi.

Olumsuz hava şartları nedeniyle 25 Mayıs saat 03.30 sıralarında Büyükşehir Belediyesinin çadır ekipleri yaylanın alt kotlarında sürü sahibine ulaşarak, verdiği bilgiler ışığında ve yönlendirmesiyle Büyükşehir Belediyesinin iş makineleri, Jandarma ve 112 Acil Servis ekipleri saat 06.30 sularında çobanlara ve koyun sürüsüne ulaşmayı başardı. Çobanlar ve sürünün çok büyük kısmı yayladan kurtarılarak aşağıda oluşturulan güvenli bölgeye ulaştırıldı.