Elbistan ilçesinde baba mesleği olarak başladığı demirciliği yarım asırdır sürdüren Mustafa Çakmak, mesleğe başladığı yıllarda öğretmen olabilme imkanına rağmen  demirciliği tercih etmiş.

Elbistan ilçesindeki Küçük Sanayi Sitesinde baba mesleği olarak başladığı demirciliği yarım asırdır sürdüren 65 yaşındaki Mustafa Çakmak, ilerleyen yaşına rağmen çekiç sallamaya devam ediyor.

Mustafa usta, babasının okumasını etmesini istemesine rağmen demirciliğe olan ilgisi nedeni ile lise yıllarında başladığı meslek hayatına, askerlik dönüşü kendi dükkânını açarak devam etti. Üstelik o yıllarda lise mezunlarının kısa bir eğitimin ardından öğretmen olarak atandığı dönemde o, öğretmenlik yerine mesleği tercih etti.

Yaklaşık 48 yıldır sürdürdüğü meslek hayatında, tercihinden dolayı bir kez olsun pişmanlık duymadı.

Kor ateşin karşısında ısıttığı demire şekil veren Mustafa usta  çapa, tahra, balta, nacak, tırmık gibi tarım aletleri yapıyor.

Eskiden yoğun olan üretim,  tarım aletlerinin gelişmesi ile oldukça düşmüş.

Otuz metrekarelik iş yerinde bu güne kadar onlarca kişiyi de meslek sahibi yapan Mustafa usta, babasının kendisine dediği gibi,  çocuklarının okumasını istemiş ama çocukları da kendisi gibi mesleği tercih etmiş.

Babası ile aynı adı taşıyan oğul Mustafa Çakmak’ta babası gibi daha ilkokul yıllarından itibaren sempati duyduğu demirciliği seçmiş. Şimdi babası ile birlikte aynı örste demir dövüyor.

Aynı adı taşıyan baba oğul dünyaya bir kez daha gelsek yine aynı mesleği seçeriz. Alın teri ile kazanmak bize mutluluk veriyor diye konuştular.