Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Mikro Kredi Elbistan Şubesi iş birliğinde sağlanan imkanlar ile kendi işini kuran kadınlar ilçe merkezinde kermes açtılar.

Büyükşehir Belediyesi ile Mikro Kredi Elbistan Şubesi arasında yapılan işbirliği doğrultusunda, kendi işlerini kuran Elbistanlı kadınlar kermes açtılar.

Aldıkları krediler ile iş yapıp aile bütçesine katkı sağlayan kadınlar, el emeği göz nuru çalışmaları kermeste satışa çıkardılar.

Elbistan ilçe merkezinde açılan kermes açıldığı andan itibaren ziyaretçi akınına uğradı. Ak Parti teşkilatı da yönetim kurulu olarak topluca destek verdi.

Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Dilek Çevik, kadınların kendi ayakları üstünde durmaya çalışmasının gurur verici olduğunu söyledi.

Ak Parti İlçe Başkanı Hasan Sungur’da, kadınların aile bütçelerine katkı sağlamaya çalışmalarını görmenin mutluluk verici olduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediyesi Mikro Kredi Sorumlusu Ayşe Deniz, mutlu aile için kadınların mutlu olmaları gerektiğini ifade ederek, mikro kredi ile mutlu aile oluşturmaya çalıştıklarını söyledi.

Mikro Kredi Elbistan Şubesi yöneticisi Tuba Öztürk’te, mikro kredi ile Elbistanlı kadınların iş sahibi yapıldıklarını söyledi. Öztürk, kadınların evde oturmak yerine aile bütçesine katkı sağlamak için üretim yapmaları gerektiğini söyledi.

Mikro kredi kullanarak iş sahibi olan kadınların mutlulukları ise bir başkaydı. Onlar hem üretmenin, hem de kendi ayakları üstünde durarak aile bütçesine katkı sunmanın mutluluğu içindeydiler.